Na boete voor wildplassende Geerte (23): "Vrouwen, kom urinoirplassen in Amsterdam!"

Mannen kunnen op 35 plekken in Amsterdam plassen in een urinoir of plaskrul.
anp Mannen kunnen op 35 plekken in Amsterdam plassen in een urinoir of plaskrul.
De Nederlandse rechter heeft 'wildplasser' Geerte Piening (23) gisteren toch een boete gegeven. Vrouwen moeten in geval van nood hun behoefte maar in een mannen-urinoir doen, zo werd gesteld. Hoog tijd om die 'oplossing' eens te testen, vindt de initiatiefneemster van het Facebookevenement 'Urinoirplassen voor vrouwen'.

"Volgens de rechter moeten vrouwen ook maar in het urinoir plassen. Tijd om dat eens te proberen'', schrijft initiatiefneemster Cathelijne Hornstra op een Facebookpagina. Met het aangemaakte evenement roept ze vrouwen op om aanstaande vrijdag massaal te komen 'urinoirplassen' in Amsterdam.

"Proberen ja, want ik vraag me echt af hoe dat werkt. Met mijn billen onder de rand uitsteken terwijl half dronken Amsterdam in de buurt loopt? Op een plaskruis gaan zitten? Ik ben benieuwd wat de rechter in gedachten had.''

Niet voor de lol

De 23-jarige Piening vocht gisteren bij de rechtbank een wildplasboete van 140 euro aan, die ze tweeënhalf jaar geleden kreeg omdat ze midden in de nacht op straat plaste. Volgens haar was de boete onterecht, omdat ze geen andere keus had. "Je doet het echt niet voor je lol hè, als vrouw met je broek op je knieën in een steegje zitten'', vertelde ze eerder (lees hier meer).

De officier van justitie verlaagde de boete, omdat de zaak zich bijna tweeënhalf jaar geleden afspeelde, maar vond wel dat Piening vlak voor sluitingstijd naar het toilet had moeten gaan. De rechter ging daar in mee.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan D

  En zouden zeker meer openbare wc's mogen zijn. Niet alleen is het urineren veel sneller gedaan aan een urinoir. Voor een grote boodschap is er geen andere optie dan een volwaardige wc. En dit voor zowel vrouwen als mannen.

 • Elle Devee

  Er moeten gewoon meer openbare wc's voor vrouwen komen. Tenminste evenveel als voor mannen. En ik zeg tenminste want er zijn immers meer vrouwen dan mannen.

 • jan janssens

  Maar er moeten voor vrouwen ook plasfaciliteiten zijn. Punt. Moet soms enorm frustrerend zijn. Mss is dát de spreekwoordelijke druppel voor vele feministes.

 • jan janssens

  Waarmee nogmaals bewezen wordt dat wij mannen het probleem zijn. We leven een drietal jaar minder lang maar das voor sommige vrouwen nog te lang.

 • Chera C.

  En terecht!