Mysterieuze zinkgaten zuigen vijver leeg en vernielen tuin: bewoners geëvacueerd

screenshot
In Florida zijn inwoners van acht woningen in Ocala geëvacueerd nadat steeds meer zinkgaten opdoken. Een vijver is leeggelopen en nog een andere lijkt water te verliezen.

Shannon Cole, een van de mensen die hun woning moesten verlaten, klaagt dat de autoriteiten hem en zijn gezin niet genoeg informatie geven over de situatie. "We hebben geen enkel antwoord gekregen", zegt hij aan lokale media. Zijn huisbaas stortte alleszins zijn waarborg terug.

Waar de zinkgaten vandaan komen, is een mysterie. De autoriteiten wachten de resultaten van een onderzoek af, die deze week of volgende week zouden binnenlopen. Op basis daarvan zullen maatregelen volgen. Voorlopig heeft geen van de gebouwen structurele schade opgelopen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Karina Marten

    Het zit daar vol oorlogstunnels die vergeten zijn.

  • Johan Apatride

    Het is geen mysterie: De ondergrond van Florida bestaat volledig uit kalk-en zandsteen met veel holtes vol water. Door het water op te pompen onstaan instortingen met zinkgaten tot gevolg.

  • Verstraeten Dirk

    water dat niet word opgenomen door bomen en planten zoekt zijn weg ondergronds met dit als resultaat..