De haarsplinter.
Volledig scherm
De haarsplinter. © Live Science

Mysterieuze stekende pijn in voet van patiënt veroorzaakt door zeer zeldzame haarsplinter

Artsen op de spoedafdeling van een universiteitsziekenhuis in São Paulo (Brazilië) hebben een uiterst zeldzame splinter aangetroffen in de hiel van een 35-jarige man. Het ging niet om een vlijmscherp stukje hout, metaal of glas maar om een haartje van de patiënt zelf. Haarsplinters komen, zo blijkt uit een publicatie in The Journal of Emergency Medicine, bijna nooit voor. De afgelopen 60 jaar zijn wereldwijd maar 26 gevallen gemeld. 

10 reacties

 • Michael Brockhans

  2 jaar geleden
  Wat een drama voor niets!!! Mijn moeder die kapster is heeft dit ook dikwijls gehad, met een naaldje huid open schrapen en dan met een pincette eruit halen. Geen haan die ernaar kraait.
 • Caroline Bex

  2 jaar geleden
  Een splinter kan infecteren en in de ergste gevallen een septische shock veroorzaken, dat potentieel dodelijk is. Een grote splinter dus steeds laten verwijderen bij de huisarts als het je zelf niet lukt!
 • Karin Izaks

  2 jaar geleden
  really? waarschijnlijk is dat nog maar 26 keer gemeld omdat ieder normaal mens gewoon een vergrootglas pakt en die haar met een pincet er uit trekt; Ik denk dan ik al een keer of 10 een (katten)haar uit mijn voetzool heb getrokken. Ben ik nu ook wereldnieuws???
 • Jonas Overlaet-Michiels

  2 jaar geleden
  Al meermaals een baardhaar in mijn vinger gehad na het afspoelen van scheerschuim. Zo zeldzaam is dit niet. Dat het er langdurig onopgemerkt inzit zal meer aan de patiënt gelegen hebben.
 • Myriam Uyttebroeck

  2 jaar geleden
  Zeldzaam??? Ben kapster en heb dit regelmatig wanneer ik open sandaaltjes of teenslippers draag in het salon! Is toch geen wereldnieuws. Gewoon uittrekken en spoed laten voor echte noodgevallen.