Mysterie regenboogforel met trouwring rond staart opgelost

Jim Nelligan.
Vissers durven weleens opscheppen met hun vangst, die vooral in hun verbeelding kolossale proporties kan aannemen. Maar Joe Penar kwam in het nieuws met een gewone regenboogforel, die hij vrijdag tijdens een wedstrijd op Lake Michigan bovenhaalde. Nu ja, ‘gewoon’: de vis had een trouwring rond de staart.

“Het was maf, wie doet nu zoiets en waarom?” vroeg Jim Nelligan zich af, eigenaar van de vissersboot waarop Penar zat. De ring was met een plastic riempje vastgegespt rond de staart van een regenboogforel. Het antwoord liet niet lang op zich wachten.

Het was een zekere kapitein Jason Rose die de ‘staalkop’ op 4 mei had gevangen en er de ring met een tiewrap aan had vastgebonden. Vervolgens liet hij de vis weer in het water. Het huwelijk van Rose was na bijna tien jaar op de klippen gelopen. Volgens Rose, een visgids, kon zijn vrouw het niet verdragen dat hij zijn dromen najaagde en vond zij dat hij te vaak ging vissen. 

Vier jaar na de scheiding wou Rose van de ring af, en wel op originele wijzee. Hij wou hem niet verkopen of gewoon in het water gooien. “Ik heb het op mijn eigen manier gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat die ring vervloekt is. Sinds ik ervan af ben, is mijn leven geweldig geworden”, aldus Rose.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pieter De Potter

  Het is verkeerd die vis pijn te doen, maar zo zijn er wel meer die sinds hun scheiding de 'time of my life' hebben.

 • Severien De smedt

  Da ding gewoon verkopen is te diervriendelijk gebleken wsl kon hij het toch beter gewoon in de zee smijten die arme vis!

 • Eileen Waelkens

  die vis vind het ook leuk, zo een tiewrap rond zijn vin. ge ziet de wond zo zitten ...

 • Dietrich Van Helder

  Als je dit doet ben je het niet waard jezelf een visser te noemen.

 • Draco Vanderbiest

  En daarmee een vis verminken was het laatste waar hij mee inzat.