Privéfoto
Volledig scherm
© Privéfoto

Musée d’Orsay in Parijs weigert vrouw wegens decolleté

Het wereldberoemde Musée d’Orsay in Parijs is in opspraak geraakt omdat het een bezoekster de toegang weigerde wegens haar decolleté. Ze zou te bloot rond hebben willen lopen in het museum.

11 reacties

 • Yvanka Pilzer

  2 jaar geleden
  Ik merk dat de vrouwen kritischer reageren dan de mannen op dit decolleté :-). Moet kunnen vind ik, ook in een museum of een restaurant. Dat je zo niet naar een kerk of moskee hoeft te gaan, ok, maar voor het overige... ieder zijn ding. Maar kom dan wel niet klagen dat ze je niet in de ogen kijken tijdens een gesprek.
 • Lisette Vandeweyer

  2 jaar geleden
  Als je vindt dat je meer dan een stel borsten bent, zorg er dan voor dat de aandacht op dat meer wordt getrokken ipv op jouw borsten. Ik vind niet dat men haar in een museum hiervoor kan weigeren, maar elke vrouw die zichzelf respecteert en zeker als ze vindt dat ze meer is dan haar borsten, die loopt zo niet rond.
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  Wat is er mis met 'n mooie decolleté en wat is het verschil tussen 'n blote borst in 'n museum of op het strand?
 • Marc Ceusters

  2 jaar geleden
  Waarom zou een decolleté bij vrouwen niet mogen. Of je nu een pull aantrekt tot aan je kin of je hebt nu een hoge of lage decolleté maakt allemaal niets uit. Als de mensen zich daar aan storen dat ze dan op een eiland gaan wonen. Maar als ze op vakantie gaan dan mag dat alles weer wel. Het schone mag ook gezien worden dat vindt ik persoonlijk.
 • Patrick Van Assche

  2 jaar geleden
  Heeft niets te maken met "seksisme" en alles met (nieuwe ?) "preutsheid".
 1. Foto's opgedoken van in Nederland gestolen schilderij van Vincent van Gogh: “Beelden circuleren in maffiakringen”

  Foto's opgedoken van in Nederland gestolen schilderij van Vincent van Gogh: “Beelden circuleren in maffiakrin­gen”

  Het kunstwerk van Vincent van Gogh dat op 30 maart werd geroofd uit het Nederlandse museum Singer Laren, heeft een ‘teken van leven’ gegeven. Er zijn foto’s opgedoken van het schilderij, de Nederlandse krant De Telegraaf kreeg die toegespeeld. Kunstdetective Arthur Brand, die vaker betrokken was bij het oplossen van kunstroven, laat op Twitter weten dat de foto’s momenteel circuleren in maffiakringen. Hij ziet in de foto’s een bevestiging van wat hij al lang vermoedde over de kunstroof.