Moslima eist dat Nike deze schoen uit handel haalt, omdat logo Allah zou beledigen

Het logo van Nikes Air Max lijkt op z'n kop gezien op het symbool voor Allah.
change.org/rv Het logo van Nikes Air Max lijkt op z'n kop gezien op het symbool voor Allah.
Nike ligt onder druk om zijn model Air Max 270 terug te trekken, nadat een moslima een online petitie was gestart. Volgens haar was in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen.

Volgens de moslima, Saiqa Noreen, was dit design godslasterend, omdat hiermee de naam Allah zou worden getrapt, geschopt en zou worden besmeurd met modder en ander vuil. Ze eiste dat de schoen zou worden teruggehaald.

Nike zei dat sprake was van een gestyled kenmerk van de Air Max en weerlegde de beschuldiging dat het schoenenmerk bewust moslims had willen beledigen.

De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, werd 16.000 keer ondertekend, maar stuitte ook op veel kritiek:

Update: eerder berichtten wij hier op basis van de berichtgeving van ANP dat Nike de schoen uit de collectie heeft gehaald. Dat is niet het geval. Het bericht is daarom aangepast.
45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Van den Bulck

  Totaal van de pot gerukt. Dit bewijst eens te meer hoe geindoctrineerd die die zijn !

 • Imane Elhemdaoui

  Ikzelf ben ook moslim en zou er nooit een probleem over maken. Ik vind het allemaal een beetje overdreven. Jammer dat mensen er gelijk alle moslims daarbij betrekken. Er zijn nog steeds goede moslims die het geloof volgen hoe het moet.

 • Walter Mertens

  Ik moet de helft van de winst hebben. Er komt een letter van mijn naam in

 • herman de genst

  nee nee Samir zeker geen reklame voor nike , trouwens het is arme moslims die van alles een punt maken om te provoceren .

 • Ruben Palmaerts

  Daar zit nog verschil tussen hoor. Kijk naar de rondingen van het logo en de rechte strepen op de Nike schoenen. Men kan niet zeggen dat dit overeenkomt. Dit lijkt er toevallig op, maar is niet het zelfde. Zo gaan veel logo's op elkaar lijken. Hiermee gaan ze de schoenen niet terug roepen hoor. Identieke logo's die 100% op elkaar lijken worden terug geroepen en of geschrapt en verwijdert. Dit staat ook zo volgens artikellen in de wetboek.