Moslim trouwt met drie vrouwen tegelijk om kosten te besparen

Mohammed Ssemanda geflankeerd door zijn drie bruiden.
RV Mohammed Ssemanda geflankeerd door zijn drie bruiden.
Groot feest vorige maand bij Mohammed Ssemanda. Deze 50-jarige moslim uit Oeganda trouwde namelijk met drie vrouwen tegelijk omdat hij zich geen drie aparte huwelijksfeesten kon veroorloven.

Ssemanda komt aan de kost als verkoper van voedingswaren, maar zijn handeltje is niet erg lucratief. Elke besparing is dus welkom voor de man uit Katabi. Vandaar zijn 'massahuwelijk".

"Mijn vrouwen weten dat ik niet in het geld zwem", verklaarde hij bij de plechtigheid. "Maar ze trouwen met mij uit liefde. Ze weten ook dat ik harder zal werken om hen te onderhouden.

Hernieuwing

De gelukkige bruiden zijn Salmat Naluwugge (48), Jameo Nakayiza (27) en Mastulah Namwanje (24). Bijzonder is, dat Naluwagge al twintig jaar getrouwd was met Ssemanda. Zij hebben tijdens de jongste plechtigheid hun huwelijksgeloften hernieuwd. De twee hebben samen vijf kinderen. De twee andere bruiden hebben ook al kinderen uit een andere relatie.

"Ik ben onze echtgenoot dankbaar dat hij samen met ons drietjes getrouwd is. Dit bewijst dat hij ons allemaal gelijk zal behandelen en dat hij evenveel van ons houdt", zei Salmat Naluwugge tijdens de plechtigheid.

Toegelaten onder voorwaarden

De islam laat op grond van de Koran polygamie toe. Het maximum aantal vrouwen dat een man kan huwen is evenwel beperkt tot vier en er moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Een polygaam huwelijk wordt enkel toegelaten indien de man in staat is om de vrouwen goed en gelijkwaardig te behandelen. Hij moet zijn vrouwen en kinderen bovendien financieel kunnen onderhouden. Polygamie dient bovendien toegelaten te zijn door de overheid van het land waar men huwt.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan De Smet

  Ze zien er al heel oud uit volgens de normale gang van zaken in die cultuur.

 • Peter Gijselaar

  Als het hun maar uitkomt dan mag alles.

 • aaron lammens

  Ooooh god die moet gezaag hebben en dat elke avond volgens de echtgenoot simpel op te lossen NU nog 4 vrouwen dan is de weekindeling al mooi verdeeld

 • jos beverke

  En maar kweken!Gaat en vermenigvuldig u nemen ze daar 4 keer letterlijk op volgens "t boekske!En als ze die later niet kunnen onderhouden komen ze naar hier als politieke(?) vluchteling....