Moeder wil dat politie afgeknipte vinger bewaart

Een Amerikaanse man en zijn moeder hebben een man gefolterd en met de dood bedreigd. Het duo knipte ook een vinger van het slachtoffer af en vroeg de politie om het lichaamsdeel te bewaren.

De politie trof de moeder thuis aan. Ze deed een poging om haar laarzen die met bloed bevlekt waren schoon te maken. Linda Daniels (45) vertelde de agenten dat het om haar bloed ging. De agenten hechtten weinig geloof aan haar verklaring en doorzochten het huis in Harrison, Arkansas. In de koelkast vonden ze een afgesneden vinger.

De vinger behoorde toe aan een jongeman van twintig. Hij werd door de vrouw en haar zoon Christopher Daigneault (28) gefolterd. Het stel had ook al een stuk van een oorlel afgescheurd en geprobeerd om de tong van hun slachtoffer uit te rukken. Het slachtoffer had ook zware verwondingen opgelopen aan zijn hoofd en oogleden.

"Toen Daniels opgepakt werd, vroeg ze ons om de vinger bij te houden", aldus Paul Woodruff van de politie in Harrison. Het slachtoffer kon ontsnappen en werd onderweg naar huis opgemerkt door een vriend. De zoon en de moeder worden beschuldigd van mishandeling, ontvoering en drugsbezit. (vsv)