De vrouw in kwestie.
Volledig scherm
De vrouw in kwestie. © Pretoria News

‘Moeder van tienling’ was niet eens zwanger, regering onderneemt stappen tegen journalist

Het opzienbarende nieuws over de geboorte van een zeldzame tienling in Zuid-Afrika is niet waar. Dat blijkt uit een officieel onderzoek van de regionale regering. De 37-jarige vrouw die het nieuws via een grote krant naar buiten bracht, was volgens medische tests niet eens zwanger. De journalist achter het verhaal gaat in een interne verklaring door het stof. “Ze hadden geen reden om tegen mij te liegen over de zwangerschap. Voor mij was het een feestverhaal.”

6 reacties

 • Geert Vaelen

  1 maand geleden
  Iets wat uiterst uitzonderlijk is, zoals een tienling, dat vraagt om onderzoek. Je moet als reporter meermaals je verhaal kunnen ondersteunen met effectieve bewijzen en bevestigingen van meerdere bronnen voor je het uiteindelijk mag posten. Niet alleen de reporter is dus in fout maar ook z'n werkgever door z'n verhaal te posten zonder te vragen naar die extra info.
 • Bert Vandamme

  1 maand geleden
  Hoe kan het nu feest zijn als je weet dat je in verwachting bent van 10 kinderen??! Dat is nét een hel!
 • Rebecca Beck

  1 maand geleden
  Gewoon niks geloven wat je in de media leest ;)
 • Fanny Konings

  1 maand geleden
  Positieve noot geen 10 kinderen
 • adam naaktgeboren

  1 maand geleden
  Dat is 2021 jaar geleden ook gebeurt. De schrijnwerker wist ook niet dat iemand anders zijn lijm was blijven kleven. Nog geloven velen in de superlijm.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.