Moeder speelt ‘chicken game’ met auto en rijdt zoontje dood

Illustratiebeeld
AFP Illustratiebeeld
Een 26-jarige vrouw uit Houston heeft haar zoontje doodgereden tijdens een spelletje ‘chicken’, melden lokale autoriteiten. De moeder reed met haar 2500 kilo wegende wagen twee maal over haar driejarige kind. De vrouw is aangeklaagd voor dood door schuld. 

Volgens de aanklagers is op beveiligingsbeelden is te zien hoe de moeder haar witte SUV achteruit laat rijden terwijl haar drie kinderen op de wagen afstormen. Vlak voordat haar kroost de auto bereikt, rijdt de moeder vooruit waardoor één van de kinderen onder het rechtervoorwiel terecht komt.

Iedere ouder heeft de plicht om zijn kinderen te beschermen, desnoods tegen zichzelf

Kim Ogg

De moeder zou daarna zijn doorgereden waardoor het jonge kind ook met het rechterachterwiel zou zijn overreden. De moeder verklaarde echter aan de politie dat ze dacht over een verkeersdrempel te hebben gereden.

Het kind overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Het is overigens niet de eerste keer dat de vrouw in opspraak is geraakt. Amerikaanse media melden dat in 2013 ook al twee kinderen bij de moeder zijn weggehaald door de Kinderbescherming. 

Na overlijden van het driejarig kind zijn zijn ook de twee overgebleven kinderen niet meer bij de moeder. “Iedere ouder heeft de plicht om zijn kinderen te beschermen, desnoods tegen zichzelf”, zo stelt aanklager Kim Ogg.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Plessers

    Spijtig dat je je eigen ouders niet kan kiezen...

  • monique hermans

    Dat hou je toch echt niet voor mogelijk

  • Veerle Hertens

    Dus in totaal 5 kinderen? Op 26? 2 weggehaald en 1 dood? Zoveel domme, on verantwoordelijke mensen in deze wereld, rip kleintje, je helaas dikke pech met je moeder.