Moeder onder vuur omdat ze piepjong dochtertje meeneemt tijdens jacht

Rebekah Stephens en haar dochtertje.
Twitter Rebekah Stephens en haar dochtertje.
Een 30-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Ohio krijgt bakken kritiek over zich heen, nu bekend is geraakt dat ze haar negen maanden oude dochtertje al sinds haar geboorte meeneemt tijdens de jacht. Volgens Rebekah Stephens, de moeder in kwestie, zit de kleine Isabella veilig op haar rug als ze in de bossen met pijl en boog herten, kalkoenen, fazanten en konijnen neerschiet. 

In Amerikaanse en Britse media ligt Stephens al enkele dagen onder vuur, maar zelf haalt ze haar schouders op over alle negatieve aandacht rond haar persoon. “Sinds ik met mijn dochtertje jaag, krijg ik al kritiek. In mijn ogen doe ik niets fout. Het is volstrekt ongevaarlijk en Isabella leert op deze manier en in de frisse buitenlucht alles over de natuur, klimaat en het dierenrijk”, reageerde ze in tabloid The Sun.  

Stephens jaagt al 20 jaar zelfstandig en ging vanaf haar zevende mee op jachttripjes van haar ouders. Voor Rebekah, die in augustus 2018 beviel van dochtertje Isabella, is jagen “de normaalste zaak van de wereld”. “Tijdens mijn jeugdjaren kochten we nooit vlees. Daar zorgden we zelf voor. En de bijproducten zoals vachten gebruikten we voor het interieur. Dat doe ik nu allemaal ook. En ik voel me er goed bij.”

Laatst lukte het haar om vijf uur haar mondje te houden toen ik op kalkoenen aan het jagen was

De jonge moeder wordt inmiddels op sociale media beschuldigd van  “kindermishandeling”. Onzin, reageert ze. “Isabella weet hoe ze zich tijdens de jacht moet gedragen. Ze is altijd heel stil en lief als ze op mijn rug zit mee te kijken hoe ik mijn pijl op een dier richt. Laatst lukte het haar om vijf uur haar mondje te houden toen ik op kalkoenen aan het jagen was.” 

Ze heeft niet de indruk dat ze haar dochtertje opzadelt met een trauma. “Niemand in het gezin waarin ik opgroeide heeft er last van.” En ze hoopt dat kleine Isabella op termijn ook zelf gaat jagen met geweren of bogen. “Ik zou niet vreemd opkijken als blijkt dat ze mijn obsessie heeft geërfd.”
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Monique De Smet

  Wat is hier mis mee? Zo gebeurde het vroeger ook. Ze gebruikt trouwens alle delen van het dier zoals vermeld in de tekst, niet zoals die trofeejagers. Die zogenaamde gechoqueerde mensen zijn duidelijk niks gewoon.

 • Yvan Joly

  Hier nog een echte moeder die weet wat goed is voor haar kind. De natuur in en jagen en het kind laten meegenieten van een lekker stukje vlees zonder antibiotica of zogezegde bio groenten. Gelukkig zijn er nog mensen nauw met de natuur in contact. Niet zoals die stadsnatuurbeschermers!

 • Christine Laevers

  In sommige gebieden leven mensen nog van de jacht waar groententeelt zeer moeilijk is en er lange winters zijn.. In Alaska, Canada, en sommige staten in de VS. De negatieve reacties op sociale media komen ws van mensen uit de steden die niet eens weten hoe ze een kip moeten pluimen, 'leeghalen' en versnijden. Isabella zal niet van honger sterven, dat staat vast.

 • Gino Denil

  Leven en laten keven. Maar de dieren in het wild, die steeds meer met uitsterven bedreigd worden, dus niet. Stefan Vantstraat.

 • Nico Dakman

  Hebben de mensen hieronder zelf kinderen? Kinderen van die leeftijd blootstellen aan wapens?? Als je goed leest is het niet altijd pijl en boog. Een kind 5 uur in dezelfde positie laten hangen is ook al niet echt hoe het zou moeten.