Moeder injecteert dochter van acht driemaandelijks met Botox

Zoals wel meerdere meisjes van acht houdt de Engelse Britney Campbell van dansen op muziek van Lady Gaga, van mode en van het dragen van wat make-up. Maar bij Britney gaat dat nog wat verder. Eens om de drie maanden wordt ze grondig onder handen genomen door mama Kerry, die haar gezicht met Botox behandelt en heel haar lijf laat waxen.

Schoonheidsspecialiste Kerry (34) uit Birmingham koopt de Botox-naalden en vullingen op het internet. De haargroei inherent aan de puberteit van het meisje, inclusief die rond de schaamstreek, wordt met waxbeurten grondig aangepakt. Kerry is ervan overtuigd dat haar dochter zo beroemd zal worden als tiener. "Wat ik nu doe voor Britney, zal een ster van haar maken. Ooit zal ze een model, actrice of zangeres zijn", vertelt ze in de Engelse 'The Sun'.

Onverantwoord?
"Deze behandelingen staan er garant voor dat ze er op latere leeftijd ook nog jeugdig zal uitzien. Haar baby-face kan nog lang meegaan. Ik ben er me bewust van dat als mensen dit zien, ze dit onverantwoord zullen vinden. Maar ik test de Botox-vullingen die ik op internet koop altijd eerst op mezelf uit. Als specialiste weet ik ook de juiste hoeveelheid in te spuiten. Ik wil Britney alleen maar een zo goed mogelijke start in haar leven geven, zodat ze makkelijker een superster kan worden."

Borstvergroting
Ondanks dat de medische wereld Botox alleen maar aanbeveelt voor volwassenen, claimt Kerry dat haar dochter geen gevaar loopt. "Ik ben er net trots op dat ze dat op haar leeftijd al krijgt. Ik wou dat ik dat ook gekregen had toen ik jonger was", zegt Kerry, wiens man -een wetenschapper nota bene- vier jaar geleden overleden is. Britney zelf beschouwt de behandelingen als doodnormaal. "Mijn vriendinnen vinden het best cool en willen zoals mij zijn. Ik kijk voor het slapengaan altijd na of ik geen rimpels heb. Als ik er toch zie, vraag ik mijn mama om meer injecties. Vroeger deden ze pijn, maar nu voel ik het niet meer. Ik hoop ook snel op een borstvergroting, een neuscorrectie en een wax van de wenkbrauwen. En een eerste tattoe natuurlijk, zodat ik een echte ster kan worden."

San Francisco
Om de droom van Britney in vervulling te laten gaan, is Kerry verhuisd naar San Francisco. Daar schrijft ze haar dochter regelmatig in voor schoonheidswedstrijden, waar ze het meer dan eens opneemt tegen andere 'Botox-meisjes'. "Liever een mooi gezicht dat wat kunstmatig is dan een minder mooi", besluit Kerry. Ondertussen leert Britney ook piano spelen, doet ze aan ballet en gaat ze regelmatig zwemmen. (hlnsydney/odbs)