Moeder blijft twitteren terwijl haar zoontje sterft

Een moeder heeft voor heel wat ophef gezorgd in de Verenigde Staten. Terwijl haar zoontje vocht voor zijn leven, bleef Shellie Ross twitteren. Via het communicatiekanaal vertelde ze dat haar zoontje verdronken was in hun zwembad.

Het hekje naar het zwembad stond open en zo raakte Bryson (2) in het water terecht. De jongen werd door de oudste zoon van Shellie nog uit het bad gehaald en hij belde de hulpdiensten, maar de poging om Bryson te reanimeren was tevergeefs. Intussen bleef Ross maar twitteren. 'Bid voor mijn zoontje! Hij is in het zwembad gevallen', luidde haar boodschap via Twitter.

Amper vijf uur na de dood van haar jongen ging ze alweer aan het twitteren. De politie is op de hoogte van het getwitter van de vrouw maar het maakt geen deel uit van het onderzoek, aldus de politie. "Ik heb geen updates gegeven van het ongeval", verdedigt Ross zich.

Verontwaardiging
Er is heel wat heisa ontstaan over haar twittergedrag. Vijfduizend twitteraars hebben haar berichten gelezen en sommigen dachten aanvankelijk dat het om een grap ging. Net als de bekende Amerikaanse blogster Madison McGraw. "Maar toen dat niet het geval bleek, werd ik echt wel triestig en maakte ik me de volgende bedenking: 'wie twittert er nu dat haar zoontje net verdronken is?", besluit McGraw. (hlnsydney)