Moeder biedt haar dochtertje aan voor gratis brandstof

Een moeder heeft haar dochter verplicht tot seks met een trucker. De vrouw bood haar meisje van dertien aan in ruil voor gratis brandstof. De moeder kende de man en had occasioneel seks met hem.

De Australische was met haar dochter op de terugweg van een bezoekje aan haar vader en stopte op de autosnelweg van Sydney naar Newcastle. De vrouw had gemerkt dat haar wagen geen brandstof meer had en sprak een trucker aan die ze kende. Ze bood hem al voor de derde keer haar dochter aan. Deze keer mocht de trucker zeven uur lang zijn zin doen met het meisje.

Volgens aanklager Gina O'Rourke verdienen beiden dezelfde zware straf. De trucker omdat hij het kind seksueel misbruikt heeft en de moeder omdat ze actief participeerde. De twee hadden ook al occasionele seks en waren bij het laatste voorval onder invloed van drugs. De trucker blijft de beschuldigingen staalhard ontkennen en toont ook geen berouw, volgens aanklager O'Rourke.

Het meisje liet tijdens de zitting een verklaring voorlezen. Ze wil niet dat haar moeder gestraft wordt. "Ze heeft geen besef van de ernst van de daden die haar moeder tegen haar gepleegd heeft", aldus O'Rourke. "Ze wil vooral dat haar moeder haar onvoorwaardelijk lief heeft." Toch vraagt rechter Greg Woods zich af of een gevangenisstraf voor de moeder wel wenselijk is. "Het slachtoffer is nog een jong meisje. De vraag is nog maar of ze gebaat is bij een opsluiting van haar moeder die ze dan tien jaar of langer missen moet." De zitting is nog niet afgelopen. (vsv)