Moeder bevalt op toilet van mirakelbaby van 5 maanden

In Melbourne heeft een mirakelprematuurbaby het gehaald. De foetus kwam na amper 23 weken ter wereld terwijl de moeder op toilet zat. De mama stelde in paniek vast dat haar baby in het toilet lag. Gelukkig was ze al in het ziekenhuis. De verpleegsters sneden in allerijl de navelstreng door en hadden zeven minuten nodig om de foetus van amper 33 cm en 695 gram te reanimeren. Het kind kreeg de naam Kian, wat 'krijger' betekent in het Gaelic. Hij heeft zijn naam dus allerminst gestolen. Na drie weken wacht hem een nieuwe strijd, want Kian kampt met een longontsteking.

Op 6 maart werd Melbourne getroffen door een vreselijke storm. Net op die dag brak het water van Tamara Richardson (29). Haar man Evan snelde naar het ziekenhuis van Melbourne, waar dokters erin slaagden de baby nog twee weken in de baarmoeder te houden.

Paniek
Twee weken later werd de moeder overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Melbourne en amper drie uur later kwam Kian toch heel onverwachts ter wereld. "Ik had geen contracties en er was echt geen reden om te denken dat Kian zou geboren worden", legt Tamara Richardson uit. "Ik zat op het toilet en keek naar beneden. Tot mijn grote ontsteltenis zag ik Kian daar liggen in het toilet. Ik had het zelfs niet gemerkt dat hij geboren was. Ik was helemaal in paniek en duwde op het alarm."

Adrenaline
De toegesnelde verpleegsters haalden de baby uit het toilet, sneden de navelstreng door en dienden hem een adrenalinespuit toe. Na zeven minuten reanimatie slaagden ze erin de mirakelbaby terug tot leven te brengen. 33 cm voor 695 gram, Kian was nauwelijks levensvatbaar, maar knokte zich toch door zijn eerste drie weken. Nu moet de 'krijger' zich met bloedtransfusies door een longontsteking knokken.

1,8 kg
Kian moet ook nog zeker enkele weken in een speciale couveuse liggen tot hij 1,8 kg bereikt. "Op 32 weken zijn we pas echt veilig", zegt de moeder van Kian. Samen met Kians zusjes Ayla plannen de ouders een groot feest als ze hun aanwinst eindelijk mee naar huis zullen krijgen. (hlnsydney/kh)