Een zeldzame foto van één van de eilandbewoners.
Volledig scherm
Een zeldzame foto van één van de eilandbewoners. © Indian Coastguard/Survival International

Missionaris dood teruggevonden na ontmoeting met geïsoleerde stam: “Aangevallen met pijl en boog, maar hij bleef wandelen”

Een 27-jarige Amerikaan die vorige week naar een afgelegen Indiaas eiland reisde, is daar vermoedelijk gedood door de inheemse bevolking. De jager-verzamelaars op het geïsoleerde Noord-Sentineleiland hebben al eerder bezoekers aangevallen.

62 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  3 jaar geleden
  Ze leven in een paradijs. Groot gelijk dat ze geen pastoor willen!
 • Martine D'haese

  3 jaar geleden
  Ze hebben daar geen zaken !
 • Herman Bruyndonckx

  3 jaar geleden
  Vergelijk het met het Amazonegebied. De blanke indringers zijn er vriendelijk én agressieve stammen tegengekomen. De vreedzame stammen werden het snelst uitgeroeid, sommige van de 'agressieve' stammen hebben tot op vandaag kunnen standhouden. Waarom zouden onze wetten ook op hen van toepassing moeten zijn, is een leeuw in de savanne die een toerist oppeuzeld dan ook een crimineel?
 • Monique Peeters

  3 jaar geleden
  Laat ze met rust!
 • Lucynda van der Does

  3 jaar geleden
  Zo zie je maar dat als je geen geboortecertificaat hebt, de wet niet voor jou geld. Dat is waarom deze groep eilandbewoners vrijuit gaan. Geen geboortebewijs, geen deelname aan de maatschappij, geen wetten om na te leven. Dat is dus vrijheid.
 1. Schotse vrouw (86) krijgt trouwring terug die ze vijftig jaar geleden verloor in een aardappelveld

  Schotse vrouw (86) krijgt trouwring terug die ze vijftig jaar geleden verloor in een aardappel­veld

  Peggy MacSween, een 86-jarige vrouw die op het Schotse eiland Benbecula woont, heeft zonder twijfel een van haar meest memorabele dagen beleefd. De vrouw kreeg namelijk haar trouwring terug, nadat ze die maar liefst 50 jaar geleden was verloren in een aardappelveld. Peggy raakte de ring kwijt in de jaren 60 terwijl ze aardappelen aan het rooien was. Ze was er zeker van dat ze de trouwring nooit meer zou terugzien, tot nu.
 2. Nederlander Peter wordt compleet gek van anderhalvemeter-omroeper: “Lijkt wel een heropvoedingskamp”
  Play
  12

  Nederlan­der Peter wordt compleet gek van anderhalve­me­ter-omroeper: “Lijkt wel een heropvoe­dings­kamp”

  De bewoners in de binnenstad van het Nederlandse Eindhoven zitten met een ‘irritante stadsprediker’. Dat meldt Omroep Brabant. Uit tal van luidsprekers die ophangen in de Eindhovense winkelstraten weerklinkt sinds afgelopen vrijdag een luide stem die het winkelend publiek wijst op de coronamaatregelen. Verschillende mensen die boven de winkels wonen, worden er helemaal gek van. Zo ook Peter.