Een zeldzame foto van één van de eilandbewoners.
Volledig scherm
Een zeldzame foto van één van de eilandbewoners. © Indian Coastguard/Survival International

Missionaris dood teruggevonden na ontmoeting met geïsoleerde stam: “Aangevallen met pijl en boog, maar hij bleef wandelen”

Een 27-jarige Amerikaan die vorige week naar een afgelegen Indiaas eiland reisde, is daar vermoedelijk gedood door de inheemse bevolking. De jager-verzamelaars op het geïsoleerde Noord-Sentineleiland hebben al eerder bezoekers aangevallen.

62 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  3 jaar geleden
  Ze leven in een paradijs. Groot gelijk dat ze geen pastoor willen!
 • Martine D'haese

  3 jaar geleden
  Ze hebben daar geen zaken !
 • Herman Bruyndonckx

  3 jaar geleden
  Vergelijk het met het Amazonegebied. De blanke indringers zijn er vriendelijk én agressieve stammen tegengekomen. De vreedzame stammen werden het snelst uitgeroeid, sommige van de 'agressieve' stammen hebben tot op vandaag kunnen standhouden. Waarom zouden onze wetten ook op hen van toepassing moeten zijn, is een leeuw in de savanne die een toerist oppeuzeld dan ook een crimineel?
 • Monique Peeters

  3 jaar geleden
  Laat ze met rust!
 • Lucynda van der Does

  3 jaar geleden
  Zo zie je maar dat als je geen geboortecertificaat hebt, de wet niet voor jou geld. Dat is waarom deze groep eilandbewoners vrijuit gaan. Geen geboortebewijs, geen deelname aan de maatschappij, geen wetten om na te leven. Dat is dus vrijheid.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.