Met de neus loodrecht naar beneden: in die positie moeten de twee vliegtuigjes hangen op het moment dat de twee 'piloten' van toestel veranderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de neus loodrecht naar beneden: in die positie moeten de twee vliegtuigjes hangen op het moment dat de twee 'piloten' van toestel veranderen. © Michael Clark/Red Bull Content Pool

Misschien wel de waanzinnigste stunt ooit uit de Red Bull-stal: al duikend van vliegtuig veranderen op 4 km hoogte

Vandaag om 16 uur Amerikaanse tijd (om 1 uur komende nacht bij ons) pakt het Red Bull-stuntcircus uit met één van zijn strafste stoten ooit. Terwijl hun twee vliegtuigen in duikvlucht boven Arizona naar beneden storten, zullen Luke Aikins (48) en Andy Farrington (39) al skydivend van toestel proberen te veranderen. Met deze ‘Plane Swap’ of ‘Vliegtuigruil’ - zoals de stunt officieel gedoopt werd - evenaart de energiedrankgigant de waanzin van 2012, toen Oostenrijker Felix Baumgartner met een parachutesprong vanop stratosferische hoogte de geluidsmuur doorbrak. 

15 reacties

 • Herman Degeest

  3 maanden geleden
  Een van de twee toestellen is neergestort .
 • Lisa Vermeersch

  3 maanden geleden
  Wow , good luck!
 • Danny Buyse

  4 maanden geleden
  @Eric Servaes, is het leven maar pas niet meer saai als je zulke toeren uithaalt? Man toch wat hebt u veel gemist in uw leven tijdens uw opvoeding. Denk je nu echt dat er niks anders nuttig is in het leven. Wat een triestig leven als je dit alleen nog het doel in het leven vindt.
 • Danny Bottelier

  4 maanden geleden
  Ze zullen wel een valscherm aan hebben.
 • Eric Servaes

  4 maanden geleden
  Christian Maras : wie ? Mensen die genieten vh leven, mensen die uitdagingen aangaan, mensen die geen saai leven willen leiden, mensen voor wie het leven meer is dan huisje, tuintje, boompje, mensen die grenzen verleggen …….. zaken die U vreemd zijn …..
 1. Walrus Freya maakt het te bont in Noorwegen
  Play

  Walrus Freya maakt het bont in Noorwegen: “Ik wil haar niet op de steiger of op mijn boot”

  Freya, de kolossale walrus, gemakkelijk te onderscheiden door een schattige roze vlek op haar neus, lijkt op een grote Europese tour. Eerder werd ze al gespot voor de kusten van Duitsland, Denemarken en Schotland. Even sluimeren en zonnebaden op een aantal zeeschepen en dan reist ze verder. In oktober vorig jaar nam ze in Nederland de tijd om uit te rusten op onderzeeër. Het dier is recentelijk gespot in Noorwegen.
 2. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.