Mestkar niet goed afgesloten: half Glabbeek besmeurd

Een tractorchauffeur heeft gisteravond over een afstand van 5 à 6 kilometer een mestspoor achtergelaten in de Vlaams-Brabantse gemeente Glabbeek. De man had zijn mestkar niet goed afgesloten, meldt VTM Nieuws.

Alles langs de kant van de weg is besmeurd geraakt: huizen en tuinen, een broodautomaat en een begraafplaats, klinkt hij bij burgemeester Peter Reekmans.

"Het incident gebeurde gisterenavond omstreeks 20.00 uur en onze brandweer heeft gisteren nog uren werk gehad om het goedje zoveel mogelijk van de gevels en de rijbaan te verwijderen", zegt de burgemeester. "Het meeste is weggespoten maar de bewoners zullen nu een beroep moeten doen op een gespecialiseerde firma om de resten op te kuisen. U kan zich voorstellen wat voor een geurhinder dat allemaal veroorzaakt."

De bestuurder van de mestkar is intussen geïdentificeerd. Het zou gaan om een man uit Herselt, werknemer van een landbouwer in de omgeving die een lading mest kwam ophalen. "Verschillende buurtbewoners hebben me gezegd dat die man roekeloos rondreed", aldus de burgemeester. "We zullen nu moeten zien wat hij er zelf over verklaart. Ik ben al blij dat de man gevonden is. Onze inwoners zullen nu hun verzekeringsmaatschappijen moeten aanspreken om hun schade vergoed te krijgen, en die zullen zich op hun beurt keren tegen de verzekeraar van die man, vermoed ik. Dit zal alleszins een fikse duit kosten."