Ga naar de mobiele website
^ Top

Mensen veranderen in 'zombies' na inname gevaarlijke drug

Twitter/Zombienewsbot
In de straten van de Engelse stad Manchester worden 'zombie-achtige' mensen opgemerkt door voorbijgangers. Aangenomen wordt, dat ze het slachtoffer zijn van de drug Spice, een mengsel van verschillende kruiden en krachtige chemische stoffen.

Het kan zo een verhaal zijn uit de serie 'The Walking Dead'. Bleke dode mannen en vrouwen lopen in de straten van Manchester. Hun ogen staan wijd open en met hun armen naar voren struikelen ze van links naar rechts. Anderen staan stil, zoals een paspop, en weten niet meer waar ze zijn.

Dit zijn de slachtoffers van Spice, een kruidenmengsel vermengd met in een laboratorium gemaakte cannabinoïden, vaak ook synthetische cannabis genoemd. Tot mei vorig jaar kon je de drug nog legaal kopen. Het product is zo goedkoop dat het heel populair is bij jonge daklozen.

Deskundigen waarschuwen voor de epidemie die zich verspreidt vanuit het noordwesten van Groot-Brittannië. De Britse politie patrouilleert 's nachts op zoek naar mogelijke gebruikers. Eerder werden ook al 'zombies' ontdekt in New York.

Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • wil baken

  Nog maar eens een reden om drugs te legaliseren.... elke specialist zegt dat het beter is maar de politiek slaapt verder....en maar pinten drinken.

 • kevin dauphin

  Wat is drugs wat niet waarom is alcohol geen drugs ?

 • Ronny Popelier

  Ze gaan alsmaar verder en driester om met drugs, jezelf kapot maken om erbij te zijn en of voor de kick. Drugs wordt het verderf van de jeugd en de maatschappij, is niet meer te stoppen, jammer genoeg.

 • Flipo Frits

  Misschien een perfect oorlogswapen tegen IS, droppen maar.

 • danny janssens

  Die brexit komt als geroepen .......

Gesponsord

Meld een bug