Meisjes wilden lesbische vriendin vermoorden

Links, Sams en rechts Schwab worden beschuldigd van moordpoging op een lesbische klasgenote.
Links, Sams en rechts Schwab worden beschuldigd van moordpoging op een lesbische klasgenote.

Drie vriendinnen van zeventien en achttien zijn opgepakt op beschuldiging van moordpoging en ontvoering. De drie meiden hebben geprobeerd om een lesbische klasgenote van een rots te duwen. Het trio kon er niet mee leven dat het meisje anders geaard is.

De leerlingen aan de Jackson High School in McGee waren al jaren de beste vriendinnen maar daar was sinds kort verandering in gekomen toen ze ontdekten dat het meisje lesbisch was. Met een smoes lokten ze haar mee naar de rotspartij van Flat Lick Falls. Het trio ranselde er het lesbische meisje af en probeerde om haar van de rotsen de dood in te gooien, meldt de politie van Kentucky.

Het slachtoffer kon nog net een stok vastgrijpen en sloeg letterlijk van zich af waarna ze kon ontsnappen maar het trio zette de achtervolging in en kon haar inrekenen. Ze wilden het meisje in een wagen steken. Even later beloofde het trio om haar te laten gaan op voorwaarde dat ze zou zwijgen. Het slachtoffer was er intussen in geslaagd om met haar gsm beelden te maken van de brutale aanval van haar ex-vriendinnen.

De drie beweren dat ze niet de bedoeling hadden om haar te doden, ze wilden het lesbische meisje "alleen maar een lesjes leren". Volgens de politie blijkt uit het beeldmateriaal van de gsm dat dit niet het geval was. Ze hadden wel degelijk de intentie om de tiener om te brengen. Corinne Schwab (18) en Ashley Sams (18) werden opgepakt en zitten op beschuldiging van ontvoering en moordpoging vast in de gevangenis van Jackson County. Ook het meisje van zeventien zit achter de tralies.  (vsv)