Meisje vraagt geld aan vader om hem te laten vermoorden

Een Italiaans meisje van 19 jaar vroeg haar vader 5.000 euro om een reis naar de States te kunnen maken. In werkelijkheid gebruikte ze het geld om twee huurmoordenaars te betalen die haar papa moesten doden.

De moeder was op de hoogte van het complot. Het opzet mislukte evenwel nadat een van de huurmoordenaars de politie op de hoogte bracht.

Doder op de fiets
Ilenia Moretti uit het Noord-Italiaanse stadje Luzzara contacteerde in januari voor de eerste keer een huurdoder, de 22-jarige Alex Grantana uit het naburige Mantova. In de nacht van 8 op 9 januari reed die met zijn fiets naar Luzzara en wachtte daar vader Rodolfo Moretti op. De man werkt als nachtwaker in een fabriek.

Overmeesterd
Omstreeks 1.30 uur sprong Grantana uit het struikgewas en ging zijn prooi te lijf met een mes. Meneer Moretti kreeg verscheidene steken in zijn schouder, maar hij kon zijn aanrander overmeesteren en onschadelijk maken. Grantana werd gearresteerd. Over het waarom van zijn daden, antwoordde hij dat hij meneer Moretti 'niet graag had'. De speurders vonden dat verdacht omdat de twee mekaar nooit eerder hadden ontmoet.

Tweede huurmoordenaar bedenkt zich
Na deze mislukte moordpoging, ging dochter Ilenia op zoek naar een tweede huurdoder. Die vond ze in de persoon van een jonge Marokkaanse migrant die ze een paar keer in het station was tegengekomen. Die ging aanvankelijk akkoord met de deal, maar bedacht zich en bracht de politie op de hoogte. Hierdoor legden de speurders de link naar de eerste moordpoging op vader Moretti.

Verbaal geweld
Ilenia Moretti werd gearresteerd voor het beramen van twee moordpogingen. "Ze verklaarde dat ze een einde wilde maken aan het jarenlange verbale geweld en de intimidatie die ze van haar vader moest ondergaan", aldus een woordvoerder van de politie. Er loopt ook een onderzoek naar moeder Roberta. Vermoed wordt dat zij het licht op groen heeft gezet voor het moordcomplot. (eb)