Meisje van drie betrapt op winkeldiefstal

Een meisje van drie is betrapt op winkeldiefstal. Samen met haar zus van zeven stal ze kledij in een supermarkt. De politie vermoedt dat het duo op pad gestuurd werd door volwassenen.

"Amper drie jaar dat moet een record zijn. Ik kan me niet herinneren dat er ooit een meisje van drie betrapt werd op winkeldiefstal", aldus inspecteur Mats Attin. De meisjes werden betrapt toen ze langs de kassa's van een supermarkt in het Zweedse Malmö naar buiten wilden glippen. Het winkelpersoneel vond voor honderd euro kledij verstopt onder de kleren van het oudere meisje en onder haar zusje die in een kinderwagentje zat.

"We vermoeden dat de meisjes in opdracht van een wolwassene handelden omdat de kleren veel te klein waren voor de meisjes maar niemand zag hen de supermarkt binnenstappen met een volwassene", aldus Attin.

Toen de politie de meisjes naar huis bracht, wisten hun ouders niet wat er gaande was. Ze dachten dat de meisjes in de tuin aan het spelen waren. De zaak is nu overgemaakt aan de sociale dienst. (vsv)