Meisje van 5 ontsnapt nipt in haar tuin aan aanstormende coyote

CNN
Een vijfjarige kleuter uit Illinois is dinsdag maar nipt ontsnapt aan een coyote die haar achternazat en de aanval leek in te zetten. De kleine Christine Przybylski vertelde zelf haar straffe verhaal aan de pers. Beelden van de bewakingscamera’s van haar huis bevestigden dat ze het niet verzonnen had.

Christine Przybylski liep thuis in Villa Park bij Chicago haar oprit af om de brievenbus te checken. Het meisje verwachtte een Halloweenkostuum. Dat was er niet, maar schrikken deed ze alsnog.

Op beelden van de bewakingscamera’s van het huis van de Przybylski’s is te zien hoe een coyote de kleuter in de gaten krijgt, terwijl zij zelf niets merkt. “Ik wou naar de schommel gaan, maar toen ik daar was, kwam de coyote aangelopen”, vertelde ze met een sterk gevoel voor drama aan de lokale ABC-zender WLS. “Ik dacht: ‘O mijn God!’”

Het meisje liep weg, maar de coyote zette op volle snelheid de achtervolging in. De wilde prairiewolf, die tot 67 km/uur kan halen, was in een mum van tijd bij haar. “Ik kon zijn oor voelen en hij beet bijna in mijn ribben”, getuigde de vijfjarige Christine. De coyote liet het daar gelukkig bij. Het meisje kon de trap van haar huis opklimmen naar binnen, naar haar mama.

Gegil

“We hoorden gegil en ze kwam af met dit wilde verhaal”, zegt Christines mama, Elizabeth Przybylski. Haar dochter had het maar over een coyote, die inderdaad te zien was op de bewakingscamerabeelden. “Hij zat haar echt wel agressief achterna”, zei ze. “Ik ben zo blij dat ze is ontsnapt.”

De prairiewolven zouden volgens buren in het nabijgelegen bos rondhangen. Mama Elizabeth zal haar dochtertje Christine voortaan alleen nog maar onder toezicht in de voortuin laten spelen.

Van nature zijn coyotes timide maar omdat ze in stedelijke buitenwijken van de VS al zo lang naast de mens leven, zijn ze aan onze aanwezigheid gewend geraakt. Coyotes vallen in principe geen mensen aan, maar het is en blijft een wild dier dat onvoorspelbaar is en dus toch kan toeslaan en kan bijten. In dat geval ziet dit aan de wolf verwante roofdier de mens meestal als voedselbron en niet meer als superieur. Wegrennen is dan in principe het gevaarlijkste wat je kan doen. 

Het is gissen naar de reden waarom de prairiewolf in het filmpje zich toch terugtrok van het weglopende meisje. Mogelijk speelde haar gegil een rol. Er zijn in de VS en Canada maar twee dodelijke slachtoffers gevallen: een beloftevolle Canadese folkzangeres van 19, Taylor Mitchell, in 2009 en het driejarige meisje Kelly Keen uit LA in 1981.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • daphné mallé

  was ze blijven staan was hij waarschijnlijk gewoon weg gegaan. door haar paniek is hij haar beginnen achtervolgen

 • Carlo Verstappen

  Een wild dier speelt niet met mensen. Die had andere bedoelingen.

 • Ron Broeks

  Fred, dat is een Dingo,..

 • Andy Verachtert

  De coyote wilde enkel spelen, anders zou het anders afgelopen zijn.

 • Mady Vermeulen

  Wat een onzin! Die hond wilde spelen met het kind en had duidelijk geen slechte bedoelingen.