Meisje overleeft vier dagen in moeras vol alligators

Nadia Bloom in de armen van haar redders.
Nadia Bloom in de armen van haar redders.
In Florida is de elfjarige Nadia Bloom levend en wel gered uit een moeras vol alligators. Het meisje vertoont uitdrogingsverschijnselen en zit compleet onder de insectenbeten, maar voor het overige is ze ongedeerd. De politie spreekt van een mirakel.

Nadia was vorige vrijdag de moerassen nabij haar huis in Longwood ingetrokken om een natuurvideo voor school te maken. Het meisje, dat aan de ziekte van Asperger lijdt, verdwaalde in de zogenaamde swamps waar het krioelt van de krokodillen.

Toiletpapier in boom
Er werd een zoekactie op het getouw gezet nadat de fiets en de helm van Nadia werden aangetroffen in de bossen nabij Lake Jesup. Het was James King, een vriend van de familie, die het meisje na vier dagen uiteindelijk vond op een droge plek in de moerassen. De man belde meteen de hulpdiensten, klom in een boom en hing toiletpapier in de kruin om de hulpdiensten te tonen waar ze zich bevonden.

GSM-signalen
De politie stuurde een helikopter uit, maar die kon King en het meisje niet vinden. Uiteindelijk kon hun locatie bepaald worden door de signalen van de gsm van James King. Reddingswerkers hadden twee uur nodig om het meisje weer naar de bewoonde wereld te brengen. (eb)

De opgeluchte familie van het geredde meisje.
De opgeluchte familie van het geredde meisje.
Nadia Bloom.
Nadia Bloom.