Megarijke 'preppers' vluchten naar deze luxebunker als Doomsday komt

survivalcondo.com
In 2008 kocht Larry Hall een afgedankte raketsilo. Eind 2012 had hij die helemaal omgebouwd tot een luxueuze bunker die enkele superrijken der aarde moet toelaten om Doomsday te overleven. Vandaag heeft hij zijn twaalf appartementen verkocht. Behalve eentje: dat houdt Hall voor zichzelf en zijn gezin.

300.000 dollar betaalde hij destijds voor de ondergrondse raketsilo ergens in de prairie van de Amerikaanse staat Kansas. Tegen december 2012 had Hall bijna 20 miljoen dollar uitgegeven voor de bouw van zijn 'Survival Condo Project'. Dat bestaat uit veertien verdiepingen en twaalf privé-units. De appartementen over een volledige verdieping kostten 3 miljoen dollar, die van een halve verdieping de helft. Hall vond genoeg klanten om ze allemaal van de hand te doen, met uitzondering van de unit die hij voor zichzelf, zijn vrouw en zijn twaalfjarige zoon uitkoos.

Atoomaanval
De bunker is bestand tegen een nucleaire aanval. Binnenin kunnen tot 75 mensen onderdak vinden. Er is genoeg eten, drinken en brandstof om het met z'n allen vijf jaar lang onder de grond uit te zingen. Of zelfs langer, dankzij in speciale aquariums gekweekte tilapia, op hydrocultuur verbouwde groenten en hernieuwbare energie.

Om niet te verzanden in depressies is er een ruim aanbod aan ontspanningsmogelijkheden: cinemazaal, schietstand, biljarttafels, zwembad, fitness- en sparuimte, klimmuur, bar, gamespark, bowlingbanen, noem maar op. Zelfs een medische faciliteit is voorzien. De appartementen hebben virtuele 'LED-vensters' waarop de omgeving boven de bunker live geprojecteerd wordt. Of andere vergezichten kunnen eveneens: zo verkoos een van de eigenaars uit New York videobeelden van Central Park. Zij zou de stadsgeluiden, de taxi's en het claxonneren niet willen missen in haar schuilplaats.

Zwaarbewapende pantserwagens
Larry Hall kreeg het idee voor zijn luxebunker toen hij zo'n tien jaar geleden las dat de Amerikaanse overheid opnieuw meer geld investeerde in noodplannen voor catastrofes. "Wat weet de regering dat wij niet weten", redeneerde hij en hij begon als een zogenaamde 'Doomsdayprepper' zijn eigen voorbereidingen te treffen: hij startte zijn 'Survival Condo Project'.

Als een calamiteit zich daadwerkelijk voordoet, dan pikt een soort van SWAT-team eigenaars binnen een straal van 600 km op met zwaarbewapende 'Pit-Bull VX'-pantserwagens. De miljonairs kunnen desgewenst ook zelf met hun privéjet landen in Salina, 45 km verderop.

Militair geschut
Overleven is het sleutelwoord. Overleven na een nucleaire of chemische aanval, maar ook na een natuurramp of bij sociale of economische onrust als de maatschappij in elkaar zou storten. Hall drukt het zo uit: "Onszelf en onze familie beschermen wanneer de overheid daar zelf niet langer toe in staat is". Daartoe is er ook personeel aanwezig dat, indien nodig, met scherp kan schieten, zelfs met militair geschut. Hall deinst er bovendien niet voor terug dat in te zetten tegen burgers die er al mee dreigden de bunker te zullen innemen bij een crisis, uit protest tegen het vluchtoord dat exclusief voor de superrijken gebouwd is. "We hebben zelfs een sluipschutterspost", waarschuwt Hall.

Larry Hall.
rv Larry Hall.
AFP
rv
survivalcondo.com
survivalcondo.com
survivalcondo.com
survivalcondo.com
survivalcondo.com
survivalcondo.com
survivalcondo.com
survivalcondo.com