McDonald's biedt lockers aan om je smartphone op te bergen tijdens het eten

McDonald's
Even gezellig gaan lunchen met de familie in de McDonald's? Volgens de hamburgerketen zelf kan het nóg gezelliger als het hele gezin eerst de smartphone in een speciaal daartoe voorzien kastje opbergt. In een van de filialen in Singapore kan het vandaag al, onder het motto 'phone off, fun on' of 'telefoon uit, plezier aan'.

De fastfoodketen heeft in het filiaal McDonald's Marine Cove in Singapore een kast geplaatst met honderd doorschijnende lockers. Klanten kunnen zo er zelf voor kiezen om hun maaltijd niet te laten verstoren door de verleidelijke constante toegang tot de virtuele wereld. De smartphone kan veilig - en zichtbaar - achter slot en grendel, en na het eten weer opgepikt worden.

Een bevraging bij 302 klanten van de bewuste McDonald's in Singapore leert, zo meldt CNN, dat 98 procent de smartphone gebruikt in gezinsverband en meer dan twee derde gaf toe ook tijdens het eten dat te doen. De meeste ouders bekenden dat hun kinderen op het toestel zitten tijdens familieaangelegenheden.

Voor McDonald's is de campagne dan ook een poging om "gezinsleden weer dichter bij elkaar te brengen en ze aan te sporen om meer quality time door te brengen samen". Dat zei Linda Ming van McDonald's Singapore aan CNN. Maar niet enkel gezinnen kunnen gebruik maken van de lockers. Die zijn er voor alle klanten.

Het gaat om een proefproject. McDonald's wacht de resultaten daarvan af om te beslissen of het initiatief navolging zal krijgen elders in de wereld.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jurgen Van Den Bergh

    Beetje contradictorisch van McDonald's want zij waren wel de eersten in hun sector die wereldwijd gratis wifi aanboden aan hun klanten.