Marie vraagt teken van haar overleden zoon, roodborstje vervult haar ultieme wens aan zijn graf

Kos
De Britse Marie twijfelt er geen moment aan: dat roodborstje dat zomaar op haar hand kwam vliegen, was een signaal uit de hemel.

Haar zoon Jack was drie jaar geleden gestorven aan de gevolgen van een hersentumor. De dag dat ze zijn graf ging bezoeken, wilde ze heel graag een teken van hem krijgen. Ze ging op het gras zitten en merkte plots het schattige vogeltje op.

"Leek geen schrik te hebben"
"Hij leek helemaal geen schrik te hebben, daar op die grafsteen. Ik begon te filmen met mijn gsm. Plots vloog hij in mijn richting en kwam hij op mijn hand zitten. Hij keek me recht in de ogen, verplaatste zich naar mijn schouder en knabbelde een paar keer aan mij."

Het opmerkelijke filmpje werd vorige zaterdag op Facebook geplaatst en is intussen al meer dan acht miljoen keer bekeken. "Ik kan niet geloven wat er net gebeurd is", had de Britse vrouw erbij geschreven. "Ik kwam mijn schattebout bezoeken, ging op de grond naast hem zitten en vervolgens gebeurde dit. Ja, ik moest huilen. Dit was een teken van Jack."

Troostende factor
Het roodborstje wordt in de spirituele wereld wel vaker gezien als troostende factor in een rouwperiode. "Die vogel is een bezoeker, het is aan jou om zijn signalen te interpreteren", klinkt het daar. "Iemand die net overleden is, kan op die manier laten weten dat hij/zij je graag ziet en over je blijft waken."

Jack haalde in 2014 ook al de pers met de 'bucketlist' die hij vlak voor zijn dood afwerkte. Zo kreeg hij in het ziekenhuis bezoek van zanger Gary Barlow, ontving hij een persoonlijke videoboodschap van Dr Who-acteur Matt Smith en maakte hij een ritje in een brandweerwagen.

Facebook
Facebook
Moeder Marie.
Facebook. Moeder Marie.