Man ziet zich als advertentie opduiken op Pornhub en eist 3 miljoen dollar

De bewuste advertentie.
rv De bewuste advertentie.
Een man eist drie miljoen dollar schadevergoeding van 's werelds grootste pornosite Pornhub (meer dan 28,5 miljard bezoekers in 2017) wegens het onrechtmatige gebruik van zijn selfie. 

Edward Kelly uit New Jersey stelde tot zijn verbazing vast dat zijn beeltenis werd gebruikt voor een advertentie op de seksfilmpjessite. Zijn reputatie is naar de vaantjes, verklaart de informaticus in de aanklacht die vorige maand werd ingediend bij de rechtbank in Mount Holly.

Op de bewuste foto gebruikt Kelly een stapel honderd dollar-biljetten als waaier en draagt hij een pet van honkbalclub Pittsburg Pirates. De advertentie met de boodschap "Verdien 725 dollar per dag zoals mij" zou al zes jaar op de site rondzweven. Kelly heeft geen idee hoe de foto tot bij Pornhub is geraakt. Door de advertentie wordt de illusie gewekt dat hij instemde met het gebruik ervan.

Mindgeek USA Inc., het moederbedrijf van Pornhub, zegt in een reactie aan technieuwssite Gizmodo dat het een advertentieruimte betreft die geplaatst is door een externe adverteerder. Bedrijven kunnen rechtstreeks hun inhoud op de banner plaatsen, zonder tussenkomst van Pornhub, aldus Corey Price, vicepresident van Mindgeek. Of het daadwerkelijk tot een rechtszaak komt, is nog niet bepaald.   
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vaelen

  @Frankie: dus als je een FB account hebt, mag facebook zomaar alles van je verkopen zonder je toestemming en dus je hele identiteit zomaar verkopen? Die foto's die je deelt met vrienden, daar heeft FB niks mee te maken. Die zijn voor je vrienden bedoeld, niet dat er anderen winst mee maken. Als ze straks jouw naam verkopen en er mee adverteren, ga jij ook wel klagen, daar ben ik zeker van, zeker als jouw foto erbij staat.

 • Jack Dereder

  Björn, nooit gehoord van horen zeggen? Frankie, wat je zegt is pertinent onjuist. Zowel hier als in de VS.

 • Bjorn Eeckhout

  Euh . .hij bezoekt blijkbaar ook die site dus? Hoe zou hij dit anders weten?

 • Frankie Van Damme

  Tja, als je je foto op facebook plaatste hebben die het recht je beeltenis te verkopen. Als je dus een account hebt dan stem je in met die privacyvoorwaarden. je moet dan achteraf niet komen zagen dat je wordt gebruikt voor reclame op dubieuze sites