Man wint twee keer de lotto... op dezelfde dag!

Kenneth Stokes
Twitter Kenneth Stokes
Kenneth Stokes is een ongelooflijke geluksvogel. De man uit de Amerikaanse staat Massachusetts slaagde erin om twee keer de lotto te winnen op één dag. We kunnen er niet aan doen, maar we zijn toch een tikkeltje jaloers op Kenneth.

Kenneth kreeg vorige week een telefoontje van de loterij met het heuglijke nieuws dat hij gewonnen had. Hij moest zijn winst helaas delen met een andere winnaar die dezelfde getallen had aangekruist. Toen hij inhaakte, besefte Kenneth dat zijn familie hem een ander ticket cadeau had gedaan met dezelfde getallen, gebaseerd op de geboortedatums van zijn geliefden. Die tweede winnaar was dus óók Kenneth!

Christian Teja, communicatieverantwoordelijke bij de loterij van Massachusetts, zegt dat dit een uiterst uniek voorval is. "Mensen kiezen normaal verschillende combinaties om hun winstkansen te verhogen. Er zijn gevallen van mensen die meer dan één keer de lotto hebben gewonnen, maar dit geval is één van de uniekste aller tijden", aldus Teja.

Stokes mag in totaal 546.000 dollar (429.000 euro) aan zijn bankrekening toevoegen. Hij had de keuze om het hele bedrag in één keer te incasseren of om elk jaar 25.000 dollar te krijgen, en dat 20 jaar lang. Kenneth koos voor de eerste optie. Hij wil met dat geld de studies van zijn zoon betalen en de wagen van zijn dochter afbetalen. Een vakantie met het gezin staat ook op de agenda.