Man wandelt galerij in New York doodleuk buiten met kunstwerk van 14.000 euro

NYPD
Een 61-jarige man is opgepakt nadat hij in een kunstgalerij in New York met een sculptuur van meer dan 14.000 euro was gaan lopen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man doodleuk - en op klaarlichte dag - met het dure sculptuur naar buiten stapt.

De man kwam volgens de NYPD de Galeries Bartoux, nabij het bekende Central Park in New York City, donderdagmiddag rond half 5 binnen. Het was rustig in de galerij en dus zag de man zijn kans blijkbaar schoon om één van de kunstwerken mee te pakken. 

Het bewuste sculptuur, een soort shoppingmand gemaakt uit een gouden ketting en gevuld met zilveren flessen van de Franse artiest Fred Allard, is liefst 16.000 dollar (14,345 euro) waard. “Deze verdachte was op de juiste plaats op het juiste moment met de verkeerde intenties”, schrijft de galerij in een statement. “De veiligheidsmedewerker van onze galerij was op dat moment net aan het helpen bij een installatie achteraan in het pand. Veiligheid is van het grootste belang voor ons en onze klanten. We zullen extra maatregelen nemen.”

Gisteren deelde de politie beelden van een bewakingscamera in de hoop de dief te klissen. Met succes, intussen is een 61-jarige verdachte opgepakt. Wat de man bezielde, is nog niet duidelijk.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.