Man wandelt galerij in New York doodleuk buiten met kunstwerk van 14.000 euro

NYPD
Een 61-jarige man is opgepakt nadat hij in een kunstgalerij in New York met een sculptuur van meer dan 14.000 euro was gaan lopen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man doodleuk - en op klaarlichte dag - met het dure sculptuur naar buiten stapt.

De man kwam volgens de NYPD de Galeries Bartoux, nabij het bekende Central Park in New York City, donderdagmiddag rond half 5 binnen. Het was rustig in de galerij en dus zag de man zijn kans blijkbaar schoon om één van de kunstwerken mee te pakken. 

Het bewuste sculptuur, een soort shoppingmand gemaakt uit een gouden ketting en gevuld met zilveren flessen van de Franse artiest Fred Allard, is liefst 16.000 dollar (14,345 euro) waard. “Deze verdachte was op de juiste plaats op het juiste moment met de verkeerde intenties”, schrijft de galerij in een statement. “De veiligheidsmedewerker van onze galerij was op dat moment net aan het helpen bij een installatie achteraan in het pand. Veiligheid is van het grootste belang voor ons en onze klanten. We zullen extra maatregelen nemen.”

Gisteren deelde de politie beelden van een bewakingscamera in de hoop de dief te klissen. Met succes, intussen is een 61-jarige verdachte opgepakt. Wat de man bezielde, is nog niet duidelijk.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.