Man 'vergeet' 2.000 euro mee te nemen uit pinautomaat, volgende klant gaat ermee vandoor

ANP/Lex van Lieshout
Een 41-jarige man uit het Nederlandse Rijssen wilde bij een geldautomaat in Gronau, net over de Duitse grens bij Enschede, 5.000 euro afhalen. Toen hij even later merkte dat hij slechts 3.000 euro had meegenomen, was het al te laat. De klant na hem ontdekte de overige 2.000 euro en stak die in eigen zak.

In Duitsland is het gebruikelijk dat bij een hoog bedrag de uitbetaling in twee stukken plaatsvindt. De man was daarvan niet op de hoogte en had de geldautomaat al verlaten toen de overige 2.000 euro tevoorschijn kwam.

Op het moment dat de Nederlander ontdekte dat hij niet voldoende geld had gekregen, nam hij direct contact op met de bank. De bank bevestigde dat de klant na hem het overige bedrag had meegenomen. De Duitse politie laat weten dat het incident, dat plaatsvond op 9 juli, wordt onderzocht.
41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy Vermeulen

  Als ik een briefje van 50 € op staat mocht vinden en er nadien niets van hoor dat er iemand dat bedrag verloren is, dan is dat mijn briefje geworden. Als mijn voorganger bij een geldautomaat 2.000 € vergeet, neem ik dat uit de automaat en verwittig ik alvast de politie (indien de bank niet toegankelijk is). 2.000 € is niet niks hé, je moet daar lang voor werken.

 • eddy morien

  En dit is de zoveelste hollandermop.

 • Yvan Lissens

  Er is een standaard limiet in de banken. Als je regelmatig een hoger bedrag wil afhalen, dan kan je het limiet laten verhogen. Ergens zie ik er het nut niet van in, een transactie van 1000 euro en meer, doe ik toch liever elektronisch

 • Yannik Samoy

  Had die man nog moeten wachten op zijn kaart dan had dit waarschijnlijk niet voorgevallen. Het moet zijn dat hij eerst zijn kaart terugkreeg en dan het geld. Maar het blijft wel wat dom om je geld niet te tellen.

 • Yannik Samoy

  Er zijn bankautomaten die eerst je geld geven en op het eind jouw kaart teruggeven, terwijl er andere bankautomaten zijn die eerst je kaart teruggeven en op het eind jouw geld. Dit kan verwarrend zijn als je dat niet gewoon bent.