Ga naar de mobiele website
^ Top

Man vergat dat hij 100.000 dollar verborg in tv-toestel dat op schroothoop belandde

Global Electric Electronic Processing
Toen de medewerkers van een recyclagebedrijf in de Canadese stad Barrie het houten frame van een kapotte televisie uit de jaren '80 openbraken, troffen ze er een ware schat aan: bankbiljetten ter waarde van 100.000 Canadese dollar.

Het toestel was een jaar geleden naar het containerpark gebracht en belandde zo bij Global Electric Electronic Processing (GEEP) in Barrie. Daar deden medewerkers de bijzondere ontdekking: een kluisje met 2000 briefjes van 50 dollar.

De politie kwam de eigenaar, een 68-jarige man uit Bolsover, Ontario, op het spoor dankzij rekeninguittreksels uit 1985 die samen met het geld in de tv verstopt zaten.

Erfenis van de ouders

"Het is een unieke situatie," vertelt agente Nicole Rodgers. "Deze grote som geld was vermist zonder dat iemand het wist". "Toen de agenten bij hem thuis waren, besefte hij niet eens dat ze het hadden over het kluisje met het geld in. Hij dacht dat het zich nog altijd ergens anders in zijn huis bevond."

Al van in zijn jonge jaren was het de gewoonte van de man om geld in zijn woning te verstoppen en het was iets dat hij de rest van zijn leven bleef doen. "Ze gebruikten niet veel instellingen of banken," aldus Rodgers. "Hij had het op een veilige plaats opgeborgen en dat was in de televisie."

De man vertelde de agenten dat het geld een erfenis van zijn ouders was. Hij had de biljetten in een kluisje in de televisie verstopt en vergat dat. Jaren later gaf hij het toestel aan een vriend. Die bracht de kapotte televisie uiteindelijk naar het recyclagepark.

Global Electric Electronic Processing

Overval?

Hoewel uit de afschriften duidelijk bleek waar het geld vandaan kwam, moest de politie eerst nog zeker zijn dat het niet afkomstig was van een bankoverval. Ze onderzochten incidenten in de regio van midden jaren '80. Toen een overval kon uitgesloten worden, werd onderzocht of het niet om vals geld ging.

De politie vond de man dankzij het adres op zijn rekeninguittreksels: hij woonde na dertig jaar nog steeds op hetzelfde adres.

Uitzinnig

Volgens Rodgers waren de man en zijn familie "opgelucht en uitzinnig" toen ze ontdekten dat het vermiste geld van hen was.

De agente heeft begrip voor de situatie. "het is niet alsof hij onvoorzichtig was," zegt ze. "Hij dacht waarschijnlijk dat het onder zijn matras lag."

"Ze zeiden dat het geld op een veilige plaats zal bewaard worden," aldus Rodgers, die eraan toevoegde dat ze niet wist of dat bij de bank of in huis zal zijn. "Ik hoop dat ze hun lesje geleerd hebben - of toch op zijn minst een briefje op de koelkast hangen dat zegt waar het ligt."

Het is niet de eerste keer dat medewerkers van GEEP geld in elektronische toestellen vinden, zegt de directeur. Het gebeurt al eens vaker dat medewerkers geld aantreffen in stereo's, luidsprekers en computers.

Meer over9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anonymous

  Weet iemand hoe je een klein brandkoffertje in een flatscreen kwijt kunt?

 • luc soetaerts

  Zo zie je. Recycleren loont.

 • Marcel Breumelinx

  Briefje op de koelkast om te zeggen waar je geld verstopt zit

 • Anonymous

  Leg je geld overal, behalve bij n bank want dan weet je zeker dat je kwijtraakt ! Lex Lexington.

 • Anonymous

  Wegblijven van de banken, bankkluizen inbegrepen

Meld een bug