Man veinst aan Downsyndroom te lijden: zorgkundigen moeten keer op keer zijn genitaliën wassen

Paul Menchaca (30).
getty - Gilbert Police Department Paul Menchaca (30).
Een Amerikaan (30) heeft maandenlang geveinsd dat hij aan het syndroom van Down leed. De reden? Paul Menchaca deed dit puur uit seksueel gewin. Zorgkundigen die hem kwamen wassen, moesten extra veel tijd spenderen aan zijn genitaliën. Drie vrouwen hebben klacht ingediend.

De in Arizona wonende Menchaca zette in mei onder de schuilnaam 'Amy' zoekertjes op CareLinx, een Amerikaanse website waarin hulpbehoevenden in contact kunnen treden met zorgkundigen. Een vrouw toonde interesse en kreeg een sms waarin ene Amy zich voorstelde als de moeder van de dertiger. 'Haar zoon' had hulp nodig bij het verversen van zijn volwassenluier. Tot de vacature behoorde eveneens assistentie verlenen bij het baden en douchen. Als zogezegd mentaal gehandicapte betaalde Menchaca de zorgkundigen steeds contant.

Erectie

Een vrouw verklaarde aan de politie Menchaca zo'n dertig keer geholpen te hebben bij het baden of bij het verversen van zijn luier. De pervert vond dat zijn genitaliën 'niet proper' genoeg waren en eiste van de vrouwen dat ze dit grondiger moesten doen. De zorgkundigen stelden dan vast dat hij keer op keer een erectie kreeg. De man kwam nogal agressief uit de hoek indien vrouwen niet meteen op zijn wensen ingingen, staat te lezen in uitgelekte politieverhoren.

Een van de verzorgsters rook na verloop van tijd onraad en besloot de man te volgen. Ze zag hoe hij langsging bij zijn ouders. De vrouw bracht het koppel enige tijd later een bezoek. Zij drukten de verzorgster op het hart dat hun zoon helemaal niet aan het syndroom van Down leeed. Hij droeg evenmin een pamper. Het leidde tot de arrestatie van Menchaca. Toen hij oog in oog kwam te staan met zijn drie voormalige verzorgsters, kon hij geen kant meer op en bekende alles.

De politie voerde een huiszoeking uit in Menchaca's woning in Gilbert, een voorstad van Phoenix. Agenten troffen er een pak volwassenpampers aan. De man kreeg drie aanklachten te horen, maar is sinds dinsdag inmiddels terug op vrije voeten. Hij kwam vrij na het betalen van een borgsom van 15.000 dollar. Indien hij contact zoekt met de drie vrouwen, vliegt hij opnieuw de cel in. 

De man heeft inmiddels zelf ontslag genomen op de middelbare school waar hij als studiemeester aan de kost kwam.  De schooldirectie schreef een brief naar de ouders om de gemoederen te bedaren.  Daarin werd gesteld dat Menchaca steeds in het bijzijn van andere leerkrachten zijn job uitvoerde.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pieter arons

  Waarom ging hij niet gewoon naar de hoeren is veel goedkoper dan een verpleegkundige..

 • Tina Colpaert

  Via zoekertjes en contant betalen niks dokters briefje of andere dan zou ik er al niet aan beginnen en echte verpleegsters hebben geleerd hoe ze de erectie weg krijgen 1 tikje op de goede plaats en manier!

 • Peter Buyck

  Gelukkig hoeft de Vlaming geen contactzoekertjes te plaatsen voor thuiszorg. De Vlaming is voldoende zelfredzaam om zelf de thuisverpleging te contacteren of laten contacteren door de behandelende arts/familie/...

 • guido vermeyen

  Ze roken "onraad.'

 • Heidi Werbrouck

  Welke opleiding krijgen die daar als ze niet eens het verschil zien tussen een mens met of zonder Down???