Man valt agenten aan met voorhamer

Agenten hebben een man neergeschoten op straat in Encanto. De Amerikaan viel de politie aan met een mes en een voorhamer. Volgens de politie van San Diego had hij financiële problemen.

Volgens buren ging het om een zekere Henry en baatte de man een takeldienst uit. Volgens de politie had hij zijn vrouw verteld dat ze "alles zouden verliezen" waarna het de inboedel vernielde met een voorhamer. Even later stapte hij de straat op en klopte de ruiten van enkele geparkeerde wagens in. Zijn vrouw belde in paniek een buur op die de politie verwittigde.

Toen de patrouille arriveerde stond hij op straat te zwaaien met messen. Hij had ook nog de voorhamer bij zich. De agenten gaven hem het bevel om de messen te laten vallen waarop hij de aanval inzette met de hamer en de agenten hem neerschoten. "Hij gooide plots de voorhamer naar de agenten waarop ze het vuur openden", aldus politiechef Jim Collins. De man kreeg een kogel in het been en in zijn bast en werd zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis maar hij is niet in levensgevaar. (vsv)