Man tankt in Beieren en speelt dochters kwijt. Maar dat merkt hij pas als hij bijna in Italië is aangekomen

Thinkstock
Hij was met zijn twee dochters op weg naar het Gardameer en wilde alleen maar tanken in Beieren. Maar de Duitser kwam bijna alleen op zijn vakantiebestemming aan. Tijdens het tanken waren zijn kinderen uit de auto gestapt om naar het toilet gegaan. En de vader had daar niets van gemerkt.

Toen de 10 en 14-jarige meisjes terugkwamen, was papa al verdwenen. De snelwegpolitie werd op de hoogte werd gebracht en er begon een zenuwslopende zoektocht naar de nietsvermoedende vader.

De kinderen konden de politie alleen het telefoonnummer van de moeder geven die thuis zat in de Duitse deelstaat Hessen. Ze kenden het mobiele telefoonnummer van hun vader niet.

Toen ze het telefoonnummer van de man eindelijk in handen kregen, was het nog geen eenvoudige zaak om hem aan de lijn te krijgen. Na 48 oproeppogingen lukte het dan toch.

De man was al bij de Brennerpas en had nog steeds niet gemerkt dat zijn kinderen niet meer in de wagen zaten. Pas in Holzkirchen in Beieren konden de vader en zijn dochters elkaar weer in de armen vallen.
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  oeps..

 • Lucynda van der Does

  Slimmerd..

 • Geert Vaelen

  Als je vertrekt, kijk je toch eerst of iedereen er is? En je moet toch ook merken dat het bangelijk stil is achterin de auto. En die praten onderweg niet met elkaar, anders had ie wel gemerkt dat er niemand antwoordde. @lucien: de kinderen hadden hun gsm misschien in de auto laten liggen en konden dus zelf niet bellen of nummer opzoeken.

 • Eric Vanovermeire

  Goed geprobeerd.

 • Patrice Haemers

  Is al bij al een zéér weinig geloofbaar verhaal.