Man springt met oude Romeinse klederdracht in Trevifontein en steekt speech af: “Onaanvaardbaar gedrag”

aa
Facebook aa
In Rome is een man -gekleed in oude Romeinse klederdracht- in de iconische Trevifontein gesprongen. De politie pakte de ordeverstoorder op. Hij kan een gepeperde boete verwachten, laat burgemeester Virginia Raggi weten.

Op de Facebookpagina van Raggi is een filmpje te zien van het incident. Een man gekleed in oude klederdracht springt er in de Trevifontein en lijkt een speech af te steken. De massaal aanwezige toeristen nemen foto's en filmen het gebeuren, maar niet veel later treedt de politie al op. Een agent stapt in de Trevifontein en dwingt de man eruit te stappen.

"Dit gedrag is onaanvaardbaar", reageert burgemeester Raggi. Volgens haar riskeert de man een boete van 550 euro en een verbod om nog in de buurt van de fontein te komen.

De Trevifontein is een van de meest spectaculaire monumenten in de Italiaanse hoofdstad. De traditie wil dat elke bezoeker die over zijn schouder een muntstuk in de fontein werpt ooit naar de ‘Eeuwige Stad’ zal terugkeren.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy DESMET

  Het nieuws wordt met de dag leuker ! De inzet op 11 juli was alvast bijzonder geslaagd. Benieuwd wat er nog allemaal zal volgen ...

 • Janneke Alsberg

  je moet die man goed betalen om ons nog eens wat leuk nieuws te leveren

 • Noël Claes

  Nooit meer toelaten in Italië.

 • Guy Bevers

  Respectloos !