Man schrijft zich per ongeluk in voor World Series of Poker... en wint het dan maar

Christian Pham poseert met zijn winnende hand.
wsop.com Christian Pham poseert met zijn winnende hand.
De 40-jarige Christian Pham wou eigenlijk aan het 'Texas Hold'em'-toernooi meedoen, maar schreef zich per ongeluk in voor het '2-7 draw lowball'-toernooi. Hij had die versie nog nooit gespeeld, maar besloot er het beste van te maken. Uiteindelijk won Pham zelfs het toernooi: hij gaat met meer dan 81.000 dollar naar huis.

Het moet even balen geweest zijn voor de man uit de Amerikaanse staat Minnesota, zeker omdat hij maar liefst 1.500 dollar had betaald om mee te doen. Hij had nog nooit dat type poker gespeeld en plots moest hij het opnemen tegen de 219 beste spelers ter wereld. "Toen ik aan de tafel ging zitten en ik vijf kaarten kreeg in plaats van twee, besefte ik dat er iets mis was", vertelt Pham aan Poker News. "Ik had dat spel nog nooit gespeeld, maar ik probeerde te leren van de spelers aan mijn tafel", gaat hij verder.

Zijn behulpzame tegenspelers schoten echter in hun eigen voet, want Pham won het toernooi en de hoofdprijs van 81.314 dollar (72.543 euro). "Ik denk dat het een teken van God was", aldus Pham, die de microbe helemaal te pakken heeft: "Ik doe zeker nog mee aan volgende toernooien. Ik hou van dit spel!"