Man schildert boodschap op dak om vliegtuigpassagiers beet te nemen

Twitter
'Welcome to Cleveland', dat staat al ruim 37 jaar te lezen op het dak van Mark Gubin. Vreemd, want de man woont helemaal niet in Cleveland, wel in Milwaukee, zo'n 700 kilometer daarvandaan. Met de boodschap wil hij passagiers die landen op de luchthaven vlakbij zijn huis op het verkeerde been zetten. Resultaat: paniek alom in het vliegtuig.

Mark Gubin, die in Milwaukee woont, een stad in de Amerikaanse staat Wisconsin, gaat wel erg ver in het beetnemen van vliegtuigpassagiers. Het ganse dak van zijn huis moest er aan geloven. Daarop staat in grote, witte letters 'Welcome to Cleveland' te lezen. Hij hoopt daarmee enkele passagiers te doen geloven dat ze het verkeerde vliegtuig zijn opgestapt.

Het huis van Gubin, dat zich vlakbij de landingsbaan bevindt, verleent zich uiterst goed tot de grap. Alle passagiers die richting Milwaukee vliegen, passeren zijn huis en kunnen het opschrift dus lezen. De 2 meter grote letters schilderde hij al 37 jaar geleden, maar gingen pas deze week de wereld rond, nadat een foto ervan verscheen op de sociale nieuwswebsite Reddit.

De gepensioneerde fotograaf, nu 72 jaar oud, vertelt dat hij de letters in een impulsieve bui op zijn dak zette. Hij kreeg nooit formele klachten van de luchthaven, en dus besloot hij ze erop te laten staan. Wel beweert de man dat de passagiers tijdens de vlucht een waarschuwing te horen krijgen wanneer ze zijn dak passeren. "Om mogelijke chaos door enkele verwarde passagiers te voorkomen", zegt Gubin.

Het dak van Gubin vanuit de lucht gezien.
Twitter Het dak van Gubin vanuit de lucht gezien.