Man overvalt bank en gaat kerstboom kopen

Bankovervaller Brett Gillispie-Comstock (28).
Deschutes County Sheriff's Office Bankovervaller Brett Gillispie-Comstock (28).
Een 28-jarige man is opgepakt voor een bankoverval op 16 december in het Amerikaanse stadje Bend (Oregon). Met het buitgemaakte geld ging Brett Gillispie-Comstock onder meer een kerstboom kopen.

Volgens de federale opsporingsdienst FBI zei de man aan een bankbediende dat hij een bankrekening wou openen. Hij overhandigde haar een briefje waarin hij dreigde met geweld, indien hij niet meteen 5.000 dollar kreeg.  Gillispie-Comstock verliet de bank met een enveloppe met daarin 1.373 dollar. De overvaller wenste de bankbediende fijne kerstdagen toe, schrijft de krant The Oregonian.

Hij ging meteen in de buurt onder andere hondenspeeltjes, een muts, een trui en een kerstboom kopen. Nog geen veertig minuten later werd hij opgepakt.

De man verklaarde dat hij en zijn moeder 400 dollar hadden verloren bij het gokken. Ze hadden geld nodig voor de huur, cadeaus en een kerstboom. In de aanklacht staat dat  Gillispie-Comstock met de kerstboom zijn gezicht trachtte te af te schermen, toen agenten voorbijreden. Een deel van het gestolen bedrag werd in zijn laarzen teruggevonden.