Man overlijdt in Californië na taco-eetwedstrijd

Het stadion van de Fresno Grizzlies in Fresno.
AP Het stadion van de Fresno Grizzlies in Fresno.
Een 41-jarige man is in Californië overleden nadat hij had deelgenomen aan een taco-eetwedstrijd. De wedstrijd werd gehouden tijdens een honkbalwedstrijd tussen de Memphis Redbirds en de Fresno Grizzlies in de plaats Fresno.

Volgens lokale media stortte hij tijdens de wedstrijd in elkaar. De man is ter plaatse nog gereanimeerd, maar overleed uiteindelijk in het ziekenhuis. Over een mogelijke doodsoorzaak werden geen mededelingen gedaan in afwachting van de lijkschouwing. De eetwedstrijd werd in de derde inning gehouden. De directeur van de Fresno Grizzlies reageert in een verklaring geschokt. Hij zegt dat de veiligheid van de fans altijd de eerste prioriteit is bij de club. 

Aankomende zaterdag stond bij de club eigenlijk het wereldkampioenschap taco's eten op het programma, maar dat gaat naar aanleiding van het dodelijke incident niet door. De amateurwedstrijd die de 41-jarige man fataal werd, was bedoeld als opwarmertje voor het grote evenement op zaterdag.

In Amerika overlijden regelmatig deelnemers tijdens eetwedstrijden. Een 20-jarige student stierf tijdens een wedstrijd pannenkoeken eten, terwijl een voormalig profbokser zich met fatale gevolgen verslikte tijdens een croissant-eetwedstrijd.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Plessers

    Alle deelnemers moesten keer op keer een serieuze indigestie eraan overhouden.Dit is walgelijk.Ze proppen zichzelf overvol,voor een wedstrijd,terwijl er in datzelfde land mensen de vuilbakken moeten afschuimen voor een korst brood.

  • Filip Desmedt

    Als je soms ziet hoe ze het eten gewoon naar binnen duwen , zoals met die hot dogs , daar moeten problemen van komen . Dit is toch niet meer gezond te noemen ... Je vraagt je soms af waarom ze het willen doen ....

  • Marc Baert

    Beter dit eten delen onder de armen. Zulke wedstrijden zijn zielig en getuigen van geen respect . Daarvoor hoeven geen doden te vallen natuurlijk. Maar de manier om zo met eten om te gaan is even schokkend.