Man overleeft ternauwernood stroomstoot van oplader iPhone

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Een man uit de Amerikaanse staat Alabama werd bijna geëlektrocuteerd door zijn eigen iPhone. Hij viel in slaap met zijn telefoon aan het oplaadsnoer in bed, en werd wakker terwijl de elektriciteit door zijn lijf raasde.

Wiley Day sliep, zoals zoveel anderen, met zijn telefoon in bed. Het toestel lag toen hij ging slapen nog aan de oplader, maar raakte op een gegeven moment gescheiden van de telefoon. Toen Day zich 's ochtends omdraaide, kwam de metalen ketting die hij om zijn nek had, in contact met het contactpunt van de oplader. Hij kreeg een enorme schok in zijn nek en werd uit bed geslingerd. Binnen een paar seconden voelde hij niets meer, behalve zijn eigen luide hartslag.

De ketting brandde rond zijn nek, maar Day wist hem los te trekken. Zijn nicht, die in een andere kamer lag te slapen, kwam af op zijn geschreeuw. Zij wees hem op het verlengsnoer waar de telefoon eerder nog aan had gelegen: er kwam rook uit. "Toen ik weer bij zinnen kwam en had uitgevogeld wat er gebeurd was, stond ik op en zei ik: 'Mijn god, volgens mij ben ik net geëlektrocuteerd", aldus Day tegen The Washington Post.

Brandwonden

Day werd direct in het ziekenhuis opgenomen. Hij had brandplekken op zijn t-shirt en tweede- en derdegraads brandwonden in zijn nek en aan zijn handen. De man wilde zijn verhaal vertellen omdat hij weet dat veel mensen een verlengsnoer gebruiken om ook in bed hun telefoon te kunnen gebruiken. Hij laadt tegenwoordig zijn telefoon op in de keuken.