Man met 'dode' moeder naar bank om geld op te nemen

David Venzo
FOX David Venzo
Een man uit Minnesota wordt ervan verdacht met zijn dode moeder een bank te hebben bezocht. David Venzo zou daar uit haar naam een flinke som geld hebben opgenomen.

De hulpdiensten troffen zeven uur na Venzo's bezoekje aan de bank het levenloze lichaam van Caryl Venzo aan in het huis waar ze samen met haar zoon woonde. De dode vrouw was besmeurd met uitwerpselen. Haar zoon is aangehouden onder verdenking van verwaarlozing, meldt KMSP-TV.  

Toen agenten de zaak onderzochten, kwamen ze erachter dat de man Caryl 'voor haar dood' had meegenomen naar de plaatselijke bank. Een buurman zag David zijn moeder in een auto zetten. "Ik weet niet of ze bewusteloos of dood was", zegt hij tegen KMSP-TV.  

Medewerkers van de bank vertellen een soortgelijk verhaal. David duwde zijn moeder vooruit in een rolstoel, maar haar voeten sleepten over de grond. Ze wilde niet praten, niet bewegen en het zag er volgens de getuigen niet uit alsof ze ademde. Tijdens het bezoek haalde hij 755 euro van de rekening van de vrouw af.

Was ze nou dood, of niet?
De politie zegt niet te weten of Caryl nog in leven was tijdens het tripje naar de bank. Dat moet onderzoek nog uitwijzen. 

Het zou niet de eerste keer zijn dat David wordt beschuldigd van het misbruiken van zijn moeder. In 2012 bezochten agenten uit voorzorg het huis waar de twee woonden. Op dat moment was de vrouw gezond en gaf ze aan graag bij haar zoon te wonen. 

Ook is David twee keer eerder onderzocht op het financieel uitbuiten van Caryl. Hij zou een hypotheek van ruim 100.000 euro op haar naam hebben afgesloten en om onduidelijke redenen 42.244 euro en 22.767 euro van haar rekening hebben opgenomen.

Volgens David deelde hij een gezamenlijke rekening met zijn moeder, van wie hij naar eigen zeggen zielsveel hield. "Ik zou mijn leven geven om mijn moeder in leven te houden."

David Venzo
Plymouth Police Department David VenzoReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels