Man knijpt keel vriendin 'per ongeluk' dicht tijdens wurgseks

De beklaagde had naar eigen zeggen geen ervaring met wurgseks met een halsband.
De beklaagde had naar eigen zeggen geen ervaring met wurgseks met een halsband.
"Ze was dol op wurgseks en ik moest haar keel dichtknijpen." Aan het woord is Jason O'Malley. Hij staat terecht voor de moord op zijn vriendin. "Tijdens het vrijen smeekte ze me tot zes keer toe om haar keel dicht te knijpen hoewel ik het niet graag deed." De aanklager maakt intussen brandhout van zijn verklaring.

Agenten troffen het lijk van de schoonheidsspecialiste aan in de woning die ze deelde met haar vriendje O'Malley. De man had blijkbaar niet genoeg aan Kerry Sneddon en hield er nog twee minnaressen op na. De beklaagde vertelde de politie dat hij geen ervaring had met wurgseks en hij nog nooit een halsband gebruikt had. Hij ontkent dat hij zijn partner wilde vermoorden maar daar twijfelt de aanklager aan. Volgens de aanklager kreeg het stel ruzie waarna hij haar vermoordde. "De beklaagde vermoordde Kerry Sneddon. Hij wurgde haar met de intentie om haar te doden of ernstig te verwonden. Zijn verhaal over een blackout is een leugen. Hij wist precies wat hij deed", aldus aanklager Bryan Cox in de rechtbank van Sheffield. "Ik aanvaard ook niet de uitleg dat het om een ongeluk zou gaan. Hij oefende gedurende een tijd een verwoestende kracht uit met de halsband."

"Ik heb iets dom gedaan"
Kort na de dood van Kerry belde O'Malley zijn ex-vrouw en sekspartner Karen en vertelde haar dat hij "iets dom" gedaan had. Zijn vriendin verkeerde zes minuten in ademnood en toen belde O'Malley een ziekenwagen. O'Malley verliet in juli 2007 zijn vrouw. Hij was verliefd geworden op Sneddon die hij op een datingsite leerde kennen. De twee begonnen al snel een seksrelatie en O'Malley trok bij haar in. Toen de schoonheidsspecialiste met haar twee kinderen en een vriend op vakantie naar Turkije ging, zocht en vond O'Malley een nieuwe scharrel op de datingsite. De twee doken het bed in en de vrouw werd zwanger. Volgens aanklager Cox ging de ruzie over de baby. Sneddon had een afdruk van een babyscan gevonden in de portefeuille van haar vriend.

Scharrel bezwangerd
O'Malley wordt dan ook omschreven als een onzekere, jaloerse en bezitterige man met woedeuitbarstingen. Sneddon was een losbandige schoonheidsspecialiste die ook halftijds in een café werkte. Hoewel het koppel vaak ruzie maakte hadden ze trouwplannen. Het was Sneddons droom om in Spanje te huwen. Toch bleef O'Malley seks hebben met zijn ex-vrouw en Lisa Harrison, de internetscharrel die hij zwanger gemaakt had. Volgens de patholoog stierf Sneddon door verstikking. Hij zei ook dat ze niet stierf tijdens een vrijpartij. Het verhaal van O'Malley rammelt dus. De beklaagde blijft erbij dat hij seks met haar had. Het begon met een avondje drinken voor de televisie waarna het stel samen uit de kleren ging. O'Malley blijft ook volhouden dat het niet zijn bedoeling was om haar te doden. "Ik zou haar nooit pijn kunnen. We waren immers soulmates", besluit O'Malley. (vsv)