Man geeft zijn honden “illegale namen” en wordt opgepakt

Via WeChat kwam de politie te weten dat een man zijn honden namen had gegeven die “schadelijk zijn voor het land”.
REUTERS Via WeChat kwam de politie te weten dat een man zijn honden namen had gegeven die “schadelijk zijn voor het land”.
In China denk je best twee keer na voor je je honden een naam geeft. Een dertigjarige man is opgepakt omdat hij zijn honden “illegale namen” zou hebben gegeven. 

Een dertigjarige hondenfokker in Anhui, een provincie in het oosten van China, is aangehouden nadat hij op het Chinese sociaal netwerk WeChat had gepost dat hij zijn twee nieuwe honden Chengguan en Xiegan had genoemd. Dat zegt de populaire krant Beijing News. 

De namen van de honden zorgden voor controverse omdat ze respectievelijk verwijzen naar ambtenaren en gemeenschapswerkers. “Chengguan” zijn ambtenaren aangesteld in steden om kleine criminaliteit aan te pakken. “Xiegan” zijn gemeenschapswerkers.

“Grote schade voor ons land”

De hondenfokker verklaarde dat hij de honden voor de grap zo had genoemd. Maar de Chinese politie kon er de grap niet van inzien en opende een onderzoek omdat de man beledigende uitspraken had gedaan tegenover het overheidspersoneel.

Volgens een politieman die getuigde aan Beijing News zou de man al vaker provocerende uitspraken hebben gedaan op zijn WeChataccount, maar was de maat nu vol. “Zijn daden hebben grote schade berokkend aan ons land, maar hebben vooral de geviseerde ambtenaren gekwetst”. De man moet voor tien dagen naar een administratief detentiecentrum.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Kerkhofs

    Als het land zo fragiel is dat ze dat niet aankunnen zijn er andere dingen aan de hand lijkt me.