Man gearresteerd voor diefstal en fraude na 222 bibliotheekboeken te hebben ‘uitgeleend’

Themabeeld
iStock Themabeeld
In de Spaanse stad Valencia is een 53-jarige man aangehouden voor fraude en diefstal. Hij had in totaal 222 boeken uitgeleend in de lokale bibliotheek zonder ze terug in te leveren. Hij wacht nu op zijn proces.

In de lokale bibliotheek waar de feiten plaatsvonden konden de uitleners zelf hun boeken inleveren door de barcodes in te scannen en ze vervolgens te deponeren. De man in kwestie had echter een achterpoortje in het systeem gevonden. Hij kopieerde de barcodes, scande deze terug in en verliet dan de bib zonder iets achter te laten.

Dit werkte goed voor een tijdje, tot het bibliotheekpersoneel opmerkte dat er toch wel erg veel boeken verdwenen. Samen met de politie besloten ze de zaak te onderzoeken en al snel bleek de laatste uitlener van alle vermiste epistels dezelfde te zijn.

Na hem stevig aan de tand te hebben gevoeld bekende de man zijn misdrijf. Hij bleek het ook vooral op dure exemplaren gemikt te hebben. De 222 door hem ontvreemde boeken waren in totaal zo’n 10.000 euro waard.

De man werd vrijgelaten op voorwaarden tot zijn proces begint.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.