Man gaat door het lint in supermarkt en smijt tientallen wijnflessen stuk

Een beeld van de ravage in de Dirk van den Broek aan de Jan Steenstraat in Rotterdam.
Privéfoto Een beeld van de ravage in de Dirk van den Broek aan de Jan Steenstraat in Rotterdam.
Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in een supermarkt in Rotterdam compleet door het lint gegaan. Tientallen wijnflessen sneuvelden en deden de winkel in een grote glasbak veranderen.

Het voorval had gisterochtend rond half negen plaats. Een 28-jarige klant, die verder anoniem wil blijven, vertelt aan onze collega’s van AD.nl dat de man “erg tegen zichzelf praatte” in de winkel. “Toen een personeelslid hem aansprak, ging het mis”, aldus de vrouw. “Opeens begon hij vooral richting de werknemers met flessen te gooien. Caissières doken weg achter hun kassa. Ik geloof niet dat hij iemand heeft geraakt. Er was niemand die hem op de grond durfde te gooien, dus werd de winkel ontruimd. Ik ben me rot geschrokken, net als andere klanten met wie ik buiten heb nagepraat.”

De winkel schakelde de politie in om van de agressieve man af te komen. Hij werd aangehouden door de politie. De dertiger bleek, aldus een woordvoerder van de politie, sterk onder invloed. Ook verloor hij soms het bewustzijn. Vandaar dat de verdachte is overgebracht naar een ziekenhuis. De man bloedde ook, maar volgens een woordvoerster van de politie leken dat geen ernstige verwondingen.  

De betrokken supermarkt wenste geen uitspraken te doen over de opgelopen schade.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.