Man en vrouw treden enkele uren na eerste ontmoeting in het huwelijk: “We nemen onze relatie zeer serieus”

Sarah en Paul zijn allebei vastbesloten hun huwelijk te doen slagen: “We weten dat we voor uitdagingen zullen komen te staan en we bekijken ons huwelijk niet door een roze bril. We hebben de wil om er samen uit te komen als er problemen zijn.”
Thinkstock Sarah en Paul zijn allebei vastbesloten hun huwelijk te doen slagen: “We weten dat we voor uitdagingen zullen komen te staan en we bekijken ons huwelijk niet door een roze bril. We hebben de wil om er samen uit te komen als er problemen zijn.”
Op tweede kerstdag zijn een man en een vrouw die elkaar nauwelijks kenden en elkaar pas enkele uren eerder voor het eerst in het echt zagen, met elkaar in het huwelijk getreden.

De in Engeland woonachtige Nieuw-Zeelander Sarah Elliott ‘matchte’ op 15 december via een dating app met de Brit Paul Edwards. Op 22 december spraken ze elkaar voor het eerst telefonisch, na enkele dagen alleen berichtjes te hebben uitgewisseld. Op 23 december besloot het paar te gaan trouwen, wat ze op 25 december ook effectief deden in Las Vegas.

De twee ontmoetten elkaar voor het eerst ín trouwkleding op kerstavond op de luchthaven van Gatwick in Londen, waar ze het vliegtuig naar Las Vegas pakten om er te trouwen en hun huwelijksreis in het beroemde Bellagio-hotel en -casino te vieren.

Klik

“Normaal is mijn leven altijd heel georganiseerd en ‘logisch’”, vertelt Sarah, die in Kent als nanny werkt. “Maar alle regels zijn nu even overboord gegooid. Er was onmiddellijk een klik tussen ons, een verbinding die niet te ontkennen viel. Paul voelt nu al aan als mijn beste vriend”, zegt de vrouw, die vastbesloten is om het huwelijk te doen slagen. “We weten dat we voor uitdagingen zullen komen te staan en we bekijken ons huwelijk niet door een roze bril. We hebben de wil om er samen uit te komen als er problemen zijn.”

“We hebben allebei geprobeerd om de dingen op de traditionele manier te doen en dat werkte niet voor ons. Het voelde zo goed tussen ons dat we ons meteen afvroegen waarom we niet zouden trouwen: ik ben niet meer geïnteresseerd in dates om te zien wat ik níet leuk vind aan een bepaalde persoon. Ik leg me toe op het laten slagen van ons huwelijk – zoals het vroeger ging, toen partners elkaar soms ook maar een paar keer ontmoet hadden voordat ze gingen trouwen.”

Openheid en communicatie

Haar partner Paul, die in de tv-wereld werkt, denkt er hetzelfde over. “Het is enorm vreemd. Als je me tien dagen geleden gezegd had dat ik iemand zou ontmoeten met wie ik meteen naar Las Vegas zou gaan om te trouwen, zou ik je voor gek verklaard hebben. En toch is het zo gegaan…”

“Onze gesprekken gingen al meteen de diepte in: we hadden het over het leven, over het huwelijk en wat we in de toekomst wilden. We zijn allebei al een keer getrouwd geweest en wilden niet dat onze eerdere ervaringen onze toekomst bepaalden. Met elke eerdere relatie miste ik altijd openheid en communicatie. Nu, met Sarah is dat niet zo. Ook denk ik: wat heb ik nu eigenlijk echt te verliezen? Als dit een overhaast huwelijk blijkt te zijn en we over zes maanden uit elkaar gaan of volgende week al: wat heb ik in the grander scheme of life dan verloren? Niets toch?”

Toch is de man vastbesloten zijn best te doen om zijn tweede huwelijk te doen slagen. “Als je terugkijkt naar de periode rond de Tweede Wereldoorlog, toen trouwden mensen ook zonder elkaar heel vaak gezien te hebben of heel goed te kennen: ze werkten hard om hun huwelijk te doen slagen. Met ons huwelijk tonen we elkaar dat we bereid zijn om alles in onze relatie en in elkaar te investeren. We geloven allebei echt in het huwelijk en wat het betekent.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid joosten

  Veel spannender in ieder geval.

 • Rayan El Arami

  Ik ken er die jarenlang verkering hebben gehad of samen gewoond hebben, trouwen en binnen het jaar met flinke ruzie terug uit het echt gescheiden zijn. Dus waarom niet? Een relatie in stand houden betekend ook allebei af en toe wat water bij de wijn willen doen en elkaar respecteren. Als je daar niet mee akkoord gaat blijf je beter single.

 • pieter arons

  Als ik een vrouw aanspreek vertel ik direct wat ik wil in de zin van dat ik haar wil beter leren kennen het resulteert altijd op lange termijn relaties dus soms is rond de pot draaien niet zo goed integendeel.

 • louis van hoeylandt

  is een besluit van hun beide , dus waarom niet ......is in alle geval beter dan uitgehuwelijkt te worden met iemand die nooit gezien of gesproken hebt ..veel succes aan hen gewenst

 • Linda Wellekens

  Risicovol, maar waarom niet ? Soms weet je al heel snel of iemand je zielsgenoot is of niet. Veel geluk samen !