Man de cel in omdat hij kinderen vertelt dat de kerstman niet bestaat

Shutterstock
In de Amerikaanse staat Texas heeft de politie een 31-jarige man gearresteerd omdat hij kinderen had toegeroepen dat de kerstman niet bestaat.

De politie werd zaterdagmorgen opgetrommeld bij een kerk in het stadje Cleburne in het noorden van Texas, waar kinderen op dat moment een kerstontbijt hadden waarbij de kerstman ook aanwezig was. Buiten de kerk hielden zich drie mensen op die de kinderen toeriepen dat de kerstman niet bestaat.

De agenten verzochten hen te vertrekken, maar een van hen, Aaron Urbanski, weigerde dat. Hij volhardde in het roepen van dezelfde soort kreten naar de aanwezige kinderen. Daarop werd de man gearresteerd en overgebracht naar het Johnson County Law Enforcement Center. Hem wordt verweten zich op verboden terrein te hebben opgehouden.

‘Kolen in de sok’

Burgemeester Scott Cain van Cleburne reageerde via zijn Facebookpagina ludiek op het voorval. “Kom niet aan de kerstman!”, schreef de burgervader. Om met een knipoog te vervolgen met: “Ik denk dat de demonstranten kolen in hun sok wilden, om mee te nemen naar de rechtbank.” De kerstman doet in de Verenigde Staten bij ‘stoute kinderen’ steenkool in de sokken van kinderen in plaats van cadeautjes.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sanne Vermeulen

  Laat die kinderen toch geloven dat de kerstman bestaat. Jezus zeg hebben die gasten niks anders te doen misschien

 • Freddy De Vos

  Belachelijk! Een man die de waarheid vertelt wordt gestraft! Denken ze nu echt dat al die kinderen zo dom en goedgelovig zijn om in die zever te geloven?

 • Sonia Lockkamper

  de definitie van kerstman is in de loop der jaren verloren gegaan triest dit gaat over vergeven vroeger legde de mensen in het hoge noorden giften onder een boom van wie ze ruzie hadden om het terug goed te maken de kerst man heeft hier eigenlijk niet veel mee te maken nu weet men ineens waar de pakjes onder de spar vandaan komen

 • Benny Steeman

  Is het de kerstman of de winterman???

 • Floris Nijs

  Die man heeft 100% gelijk. Kerstman heeft NIETS met Kerstmis te maken.