Man (58) kijkt live op telefoon mee hoe onbekende inbreekt in zijn woning

Politie.nl
Het zal je maar overkomen: je bent niet thuis, maar krijgt toch een melding dat er iemand in je huis is. Het gebeurde bij een 58-jarige man uit Leidschendam, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Hij kon live meekijken toen een inbreker zijn woning binnendrong. 

De inbreker kwam op donderdag 16 januari om 10.50 uur zijn huis binnen. De Nederlander was niet thuis, maar kreeg wel een melding op zijn telefoon dat er iets gaande was in zijn woning. Via een in zijn woonkamer geïnstalleerde camera kon hij meekijken hoe een wildvreemde man op zoek ging naar een buit. 

Op de beelden is te zien hoe een kat in de woonkamer zit. Het beest schrikt als er een onbekende binnenkomt. De inbreker loopt naar een kast, zoekt er even in en verlaat daarna weer de ruimte. 

De bewoner alarmeert onmiddellijk de politie en gaat zelf ook naar huis. Eenmaal daar blijkt dat de inbreker meerdere kamers heeft doorzocht en dat de cilinder uit het slot is getrokken. Maar er werd niets gestolen. De dader werd voorlopig nog niet gevat.

Op donderdag 16 januari rond 10.50 uur heeft er een woninginbraak plaats gevonden in een woning aan de Landscheidingsstraat in Leidschendam.
Politie.nl Op donderdag 16 januari rond 10.50 uur heeft er een woninginbraak plaats gevonden in een woning aan de Landscheidingsstraat in Leidschendam.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • geert beheydt

    Mooi verwoord Erwin.

  • joseph kellens

    Heel correct Erwin

  • Erwin Vandriessche

    Iedereen zou zo'n camera's moeten hebben en die beelden dan ook vrij mogen gebruiken! Want inbrekers hebben het lef in te breken in jouw privacy, dus verdienen ze zelf ook geen privacy voor een misdaad! Zij hebben er zelf voor gekozen, niet het slachtoffer! Men moet echt stoppen daders te beschermen op basis van privacy, want dit is criminaliteit beschermen! En neen, geen sticker op opritten en deuren met opschrift camerabewaking!