Man (32) probeert zwangere vrouw te elektrocuteren door deurknop onder stroom te zetten

Michael Wilson probeerde zijn vrouw te executeren door de deurknop onder stroom te zetten.
rv Michael Wilson probeerde zijn vrouw te executeren door de deurknop onder stroom te zetten.
Een man in Florida heeft geprobeerd zijn zwangere vrouw te elektrocuteren door de voordeur van haar huis onder stroom te zetten. Wanneer ze de deurknop aan zou raken en de sleutel om zou draaien, zou ze via de deurknop een dodelijke stroomstoot hebben gekregen.

Omdat de man, de 32-jarige Michael Scott Wison, zijn zwangere vrouw Ashley Lauren Wilson (29) waarschuwde dat "kinderen" de deur niet mochten aanraken, kreeg ze argwaan. Haar stiefvader ging bij het huis kijken en ontdekte de 'boobytrap'. De man belde de politie, die via de achterdeur het huis betrad. 

(lees verder onder foto)

Als de vrouw de sleutel aan de buitenkant in het slot had gestoken en de sleutel had omgedraaid, zou ze een dodelijk elektrisch circuit in werking stellen.
rv Als de vrouw de sleutel aan de buitenkant in het slot had gestoken en de sleutel had omgedraaid, zou ze een dodelijk elektrisch circuit in werking stellen.

"Bizar"

Binnen troffen ze een blokkade achter de voordeur aan. Een autobatterijlader was in verbinding gebracht met de deurknop. Als de vrouw de sleutel aan de buitenkant in het slot had gestoken en de sleutel had omgedraaid, zou ze een dodelijk elektrisch circuit in werking hebben gesteld. "Dit is een van de meest bizarre gevallen van huiselijk geweld die ik in mijn carrière al ben tegen gekomen", zegt sheriff Rick Staly. "Niet alleen probeerde deze man zijn vrouw te elektrocuteren, maar hij kon elke willekeurige persoon die de woning probeerde binnen te gaan zwaar verwonden."

De man, die zijn Facebookstatus al had aangepast naar 'weduwnaar', werd opgepakt.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marijke Braeken

  Nee Piet. Ik heb vermogen vermeld in mijn bericht. Dat gaat moeilijk zonder ballast of weerstand. Klopt dus niet. En Pascal, neen je kan niet doodgaan can 20 mA, helemaal niet.

 • evert debacker

  alle electronica experts hier begrijpen niet dat spanning (V) niet hetzelfde is als stroomsterkte. iets zo laag als 12V met veel stroomsterkte kan dus weldegelijk extreem gevaarlijk zijn. het omgekeerde is ook waar, ge kunt perfect veilig 10.000V door een mensenlichaam jagen MITS de stroomsterkte marginaal klein is

 • Tom Desmedt

  Komaan mensen, da's basiskennis elektronica 3e middelbaar. Kon er iets gebeuren? NEEN. De spanning over de klemmen is te laag waardoor de stroom door het lichaam heel gering is. Onze soortelijke weerstand is te hoog en daardoor kan er geen grote stroom vloeien. Zelfs als die vrouw natgeregend zou zijn (lage weerstand) zou ze hoogstens een kietelingske voelen bij 12V.

 • Willy Batens

  Moest die zoveel betalen voor zijn elektriciteit zoals wij,hij had misschien wel een andere manier gevonden.

 • Piet Beukenoot

  Marijke, als je met die 'kennis' met elektriciteit gaat prutsen, ben je binnen de kortste keren geëlektrocuteerd of verbrand. Je vergeet de weerstand.