Michael Wilson probeerde zijn vrouw te executeren door de deurknop onder stroom te zetten.
Volledig scherm
Michael Wilson probeerde zijn vrouw te executeren door de deurknop onder stroom te zetten. © rv

Man (32) probeert zwangere vrouw te elektrocuteren door deurknop onder stroom te zetten

Een man in Florida heeft geprobeerd zijn zwangere vrouw te elektrocuteren door de voordeur van haar huis onder stroom te zetten. Wanneer ze de deurknop aan zou raken en de sleutel om zou draaien, zou ze via de deurknop een dodelijke stroomstoot hebben gekregen.

29 reacties

 • Marijke Braeken

  5 jaar geleden
  Nee Piet. Ik heb vermogen vermeld in mijn bericht. Dat gaat moeilijk zonder ballast of weerstand. Klopt dus niet. En Pascal, neen je kan niet doodgaan can 20 mA, helemaal niet.
 • evert debacker

  5 jaar geleden
  alle electronica experts hier begrijpen niet dat spanning (V) niet hetzelfde is als stroomsterkte. iets zo laag als 12V met veel stroomsterkte kan dus weldegelijk extreem gevaarlijk zijn. het omgekeerde is ook waar, ge kunt perfect veilig 10.000V door een mensenlichaam jagen MITS de stroomsterkte marginaal klein is
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Komaan mensen, da's basiskennis elektronica 3e middelbaar. Kon er iets gebeuren? NEEN. De spanning over de klemmen is te laag waardoor de stroom door het lichaam heel gering is. Onze soortelijke weerstand is te hoog en daardoor kan er geen grote stroom vloeien. Zelfs als die vrouw natgeregend zou zijn (lage weerstand) zou ze hoogstens een kietelingske voelen bij 12V.
 • Wim De Ridder

  5 jaar geleden
  Moest die zoveel betalen voor zijn elektriciteit zoals wij,hij had misschien wel een andere manier gevonden.
 • Piet Van Buggenhout

  5 jaar geleden
  Marijke, als je met die 'kennis' met elektriciteit gaat prutsen, ben je binnen de kortste keren geëlektrocuteerd of verbrand. Je vergeet de weerstand.